X

Paradă militară la Madrid de ziua naţională a Spaniei. Pedro Sanchez face apel la unitate

Premierul spaniol Pedro Sanchez a lansat marţi un apel la unitate, în condiţiile în care ţara sa a marcat ziua naţională cu o paradă militară la Madrid la care au participat peste 2.500 de soldaţi, un semn că situaţia din Spania legată de COVID-19 se îmbunătăţeşte, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”De acest 12 octombrie haideţi să reafirmăm ceea ce ne uneşte, ceea ce ne face măreţi ca societate, ceea ce face Spania o ţară primitoare, deschis, diversă. Să celebrăm angajamentul, solidaritatea, cooperarea, multilateralismul nostru. Să sărbătorim cine suntem”, a scris Sanchez pe Twitter.

Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Şeful guvernului central spaniol, care a fost huiduit de o parte a mulţimii prezente, se opune unui referendum privind independenţa Cataloniei. Liderul catalan Pere Aragones a solicitat organizarea unui vot privind eventuala secesiune de Spania.

Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia au participat la tradiţionala paradă militară însoţiţi de membri ai guvernului, de politicieni din opoziţie şi de membri ai echipei olimpice a Spaniei.

La 7 octombrie, incidenţa coronavirusului în Spania a scăzut sub 50 de cazuri la 100.000 de persoane, atingând pentru prima dată în ultimele 12 luni nivelul de ”risc scăzut”, conform Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Documente secrete din PCC: China se pregăteşte de un FOCAR de covid la scară largă – Black News

La parada militară au luat parte 2.656 de soldaţi şi 115 vehicule militare.

Anul trecut parada a fost anulată din cauza restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, dar în 2019 aproximativ 4.000 de militari au participat la tradiţionalul marş.

Tags: madridparada militaraPedro Sanchezspania
Categorii: Externe