X

Paramilitarii din Sudan afirmă că s-au ‘coordonat’ cu SUA pentru a-şi evacua ambasada din Khartoum

Paramilitarii din cadrul Forţelor de Sprijin Rapid (RSF) din Sudan au anunţat duminică devreme că s-au “coordonat” cu Statele Unite pentru a-şi evacua ambasada din Khartoum. notează AFP, potrivit agerpres

Evacuarea “diplomaţilor şi familiilor lor” va avea loc duminică dimineaţă la bordul a şase avioane, a spus într-un tweet FSR, care luptă de două săptămâni împotriva armatei sudaneze.

Citește și : Polonia tocmai a arătat Rusiei care este călcâiul lui Ahile pentru ea în sprijinirea Ucrainei

În Sudan au loc de circa o săptămână confruntări intense între forţele şefului armatei, Abdel Fattah al-Burhan, care conduce de facto Sudanul de la lovitura de stat din octombrie 2021, şi cele ale liderului Forţelor de Sprijin Rapid, Mohamed Hamdan Daglo.

Armata sudaneză a declarat vineri seară că a acceptat un armistiţiu de trei zile începând de vineri pentru a le permite sudanezilor să celebreze sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, care încheie luna sacră a Ramadanului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că 413 persoane au fost ucise şi 3.551 rănite în Sudan de la izbucnirea acestui conflict intern.

Citește și : Cota popularităţii lui Macron, la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

Tags: ambasadaKhartoumStatele UniteSudan
Categorii: Știrile zilei