Parcarea de la Aeroport este plină-ochi de mașini cu numere ucrainești

Publicat:

Parcarea supraetajată din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) este ocupată în proporție de 75% de mașini cu numere ucrainești. Fapt, ce a stârnit indignare în rândul călătorilor, care nu mai găsesc locuri unde să își staționeze automobilele. În acest sens, reprezentanții instituției au venit cu unele precizări, scrie Unimedia.

„Parcarea supraetajată a aeroportului este ocupată în proporție de 75% de către mașini cu numere de proveniență ucraineană. Ne asumăm această cifră, iar pe cale de consecință, Aeroportul nu poate face discriminare în rândul celor care ocupă aceste locuri de parcare, fie ei din Ucraina sau alte țări, toți au dreptul egal de a beneficia de serviciul prestat de aeroport. Ca paranteză, a fost identificată o singură mașină care staționează încă de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, in cadrul parcării. Ceea ce denotă că aceste mașini a cetățenilor ucraineni migrează și nu ocupă aceste locuri de parcare cu titlu permanent.
Punerea la dispoziție a parcării aeroportului este un serviciu ca și oricare altul din incinta Aeroportului, pus la dispoziția nu doar a cetățenilor Republicii Moldova, dar și a altor țări, fapt care trebuie conștientizat și acceptat.
De asemenea, în contextul numărului mic de parcări disponibile se explică prin faptul că se atestă perioade „de vârf” în care aterizarea a mai multor nave concomitent generează suprasolicitarea parcării”, menționează responsabilii de la Aeroport.
„Dorim să aducem în atenția publicului că pe acest segment se întreprind măsuri concrete, se caută soluții, în acest sens fiind instituită o comisie care a înaintat deja actele permisive autorităților publice locale pentru ca să fie posibilă amenajarea unei parcări suplimentare celei existente în partea de est a terminalului.
Complementar, ca soluție temporară informăm că, pe teritoriul Aeroportului mai există a fi disponibilă o parcare fără plată, la 5 minute distanță de parcarea supraetajată, de care cetățenii pot beneficia oricând (urmează să plasăm un filmuleț cum puteți ajunge acolo și vom instala încă câteva indicatoare pentru a fi localizată mai ușor)”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții AIC.

 


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.