Parchetul din Bergamo îi va audia pe premierul Conte şi doi miniştri cu privire la gestionarea epidemiei

Publicat:

Parchetul din Bergamo (nordul Italiei) îl va audia pe şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, în cadrul unei anchete privind modul în care a fost gestionată epidemia de COVID-19, care a făcut peste 34.000 de morţi în Peninsulă, relatează miercuri agenţiile de presă italiene, preluate de AFP, scrie agerpres.

Magistraţii din Bergamo, care s-ar putea deplasa la Roma pentru a-l audia pe Conte, vor să asculte şi mărturiile a doi miniştri: Roberto Speranza de la Sănătate şi Luciana Lamorgese de la Interne, afirmă aceleaşi surse.


Citește și : Berlinul a fost informat oficial despre o posibilă retragere parţială a forţelor americane din Germania

Conform ediţiilor online ale cotidienelor Corriere della Sera şi Il Sole-24 Ore, audierile ar putea avea loc chiar de miercuri, la Roma.

Parchetul din Bergamo, oraş martir din Lombardia şi epicentrul epidemiei din Italia, desfăşoară mai multe anchete distincte în legătură cu această tragedie.

Ancheta în care magistraţii vor să-i audieze pe Conte şi cei doi miniştri priveşte întârzierea cu care a fost declarată ‘zonă roşie’ în două localităţi din provincia Bergamo, Nembro şi Alzano Lombardo, afectate în mod deosebit de epidemie.

Preşedintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, şi responsabilul în domeniul sănătăţii al Consiliului regional, Giulio Gallera, audiaţi la sfârşitul lunii mai de pachetul din Bergamo, au afirmat că decizia de a declara ‘zona roşie’ revenea guvernului de la Roma.

Citește și : Iranul invită China, Franţa, Marea Britanie şi Rusia să se opună planului SUA de prelungire a embargoului asupra armelor

Ministrul pentru afaceri regionale, Francesco Boccia, a replicat la acea vreme că zona roşie ‘putea să o declare chiar şi regiunea, există o lege care permite acest lucru’.

Această anchetă este distinctă de acţiunea în care familiile şi apropiaţii unor victime ale epidemiei au depus miercuri 50 de plângeri pe lângă parchetul din Bergamo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.