Parchetul rus cere amendarea lui Navalnîi cu peste 10.000 de euro

Publicat:

Parchetul rus a cerut marţi impunerea unei amenzi în valoare de 950.000 ruble, circa 10.600 de euro, împotriva principalului opozant al Kremlinului aflat în prezent în închisoare, Aleksei Navalnîi, judecat pentru defăimarea unui fost combatant din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează o jurnalistă a AFP prezentă la audieri, potrivit agerpres.

În condiţiile în care Navalnîi avea o condamnare de 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în momentul faptelor, Parchetul a cerut de asemenea ca opozantul să ispăşească şi această pedeapsă.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

Un alt tribunal a decis deja luna aceasta transformarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.

Militantul anticorupţie este acuzat că ar fi distribuit informaţii “mincinoase” şi “injurioase” cu privire la un veteran de război, care apărase într-un videoclip al campaniei din vara trecută referendumul privind întărirea puterilor lui Vladimir Putin. Opozantul îi calificase pe cei care interveneau în acest videoclip, între care veteranul respectiv, drept “ruşine a naţiunii” şi “trădători”.

Procesul a început la 5 februarie, cu mărturia de la distanţă a acuzatorului lui Navalnîi, Ignat Artiomenko, fost combatant în vârstă de 94 de ani, aflat într-o stare de sănătate precară.

Inamic declarat al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

El acuză autorităţile că vor să-l reducă la tăcere după ce a supravieţuit, în vara trecută, unei tentative de otrăvire de care îl face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.

Arestarea lui Navalnîi în 17 ianuarie, la întoarcerea sa în Rusia după cinci luni de convalescenţă în Germania, a suscitat manifestaţii de susţinere, reprimate cu brutalitate în toată ţara, cu peste 10.000 de arestări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.