Parchetul sud-coreean i-a CONFISCAT casa lui Park Geun-hye

Publicat:

Parchetul sud-coreean a anunţat marţi confiscarea casei fostei preşedinte a Park Geun-hye, care va fi scoasă la vânzare pentru a fi acoperite amenzile pe care ea le-a primit în condamnarea sa pentru corupţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prima femeia aleasă preşedinte în Coreea de Sud, Park Geun-hye a fost destituită într-un scandal răsunător de corupţie care i-a adus o condamnare de 20 de ani de detenţie.


Citește și: ATAC ARMAT într-un magazin din SUA (VIDEO)! 10 oameni au fost uciși!

Ea nu a achitat amenzile, care sunt în valoare de 21,5 miliarde de woni (16 milioane de euro) şi care trebuiau plătite până la sfârşitul lunii februarie, astfel că autorităţile i-au confiscat casa, a declarat pentru AFP un reprezentant al Biroului Procurorului din districtul central din Seul. Autorităţile au cerut scoaterea la licitaţie a casei.

Situată într-un cartier de lux din sudul Seulului, această casă de două etaje a fost estimată la 2,8 miliarde de woni atunci când tribunalul a îngheţat bunurile fostei preşedinte, conform media.

Park Geun-hye a primit de asemenea o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru încălcarea legislaţiei electorale. Dacă va ispăşi întreaga pedeapsă, ea ar avea peste 80 de ani la momentul eliberării sale.

Acest scandal de corupţie a scos în evidenţă legăturile problematice între lumea politică şi marile conglomerate care domină economia sud-coreeană.

Ea şi consiliera sa din umbră Choi Soon-sil au fost acuzate că au primit mită din partea unor mari companii, inclusiv Samsung Electronics, în schimbul unor favoruri.

Succesorul lui Park Geun-hye, Moon Jae-in (centru-stânga) a ajuns la putere şi în urma indignării stârnite de acest scandal.

Citește și: Partidele de stânga au format noul guvern în Kosovo

Coreea de Sud este cunoscută pentru severitatea justiţiei sale faţă de foşti şefi de stat. Patru foşti preşedinţi sud-coreeni încă în viaţă au fost cu toţii condamnaţi la finalul mandatului său.

Fostul preşedinte Roh Moo-hyun s-a sinucis în 2009 după ce a fost chestionat în legătură cu suspiciuni de corupţie la adresa familiei sale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.