Parcul de distracţii Universal Resort din Beijing, închis; districte din Wuhan şi Guangzhou, plasate în lockdown

Publicat:

Parcul de distracţii Universal Resort din Beijing a fost închis miercuri în cadrul măsurilor preventive adoptate pentru a combate pandemia de COVID-19, iar oraşele Wuhan şi Guangzhou au plasat în lockdown unele dintre districtele lor, într-o perioadă în care numărul infectărilor continuă să crească în China în pofida politicii sanitare foarte dure prin intermediul căreia această ţară doreşte să limiteze răspândirea noului coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Reprezentanţii parcului Universal din Beijing nu au precizat data la care acesta ar putea fi redeschis, limitându-se să anunţe că biletele deja vândute vor fi rambursate sau reprogramate.


Citește și: Mobilizarea parţială a determinat funcţionari publici să fugă din Rusia şi a dus la un deficit de personal în administraţie

“Vom continua să analizăm impactul asupra operaţiunilor noastre şi ne vom lupta pentru a ne relua activităţile cât mai curând posibil”, precizează un comunicat publicat pe contul acestui parc tematic de pe reţeaua de socializare Weibo.

Universal Resort este deţinut în procent de 30% de grupul Comcast Corp – prin intermediul Universal Parks & Resorts – şi în procent de 70% de o companie a statului chinez, Beijing Shouhuan Cultural Tourism Investment.

La Beijing, care a impus unele dintre cele mai stricte bariere de intrare din toată China, numărul infectărilor a crescut după sărbătoarea naţională Săptămâna de Aur, celebrată la începutul lunii octombrie.

Pentru data de 25 octombrie, municipalitatea locală a raportat 19 cazuri simptomatice şi un caz asimptomatic, în timp ce la nivel naţional au fost raportate 1.407 de infectări noi – cel mai mare bilanţ zilnic anunţat în ultimele 12 zile.

Primăria din Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în urmă cu aproape trei ani, înainte să aducă îmbolnăviri şi haos în întreaga lume, a decis să plaseze în lockdown districtul Hanyang din cauza unei noi creşteri a numărului de infectări.

Din 26 octombrie până pe 30 octombrie, cei peste 800.000 de locuitori ai acestui district vor trebui să rămână în locuinţele lor, iar serviciile publice au fost limitate la nivelul întregului sector, au anunţat autorităţile locale.

Spitalul Union din Wuhan şi-a suspendat serviciile medicale în ambulatoriu după ce un membru al personalului angajat în cantina unităţii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Universităţile din Wuhan au revenit, încă o dată, la cursurile de predare online.

“Ne aflăm deja în al treilea an al pandemiei, iar lucrurile se petrec în continuare în acest fel”, a declarat un rezident din Wuhan, Joy Dai, care lucrează în domeniul turismului.

“Mă afectează atât mintal, cât şi fizic… dar nu am nicio putere în toată această situaţie, aşa că am învăţat să o accept”, a adăugat el.

Oraşul Guangzhou, care a raportat 27 de cazuri noi simptomatice şi 46 de cazuri asimptomatice marţi, a inclus încă cinci districte pe lista zonelor sale de mare risc: Huangpu, Nansha, Panyu, Yuexiu şi Conghua.

Citește și: Poliţia rusă a luat ‘la puricat’ casa jurnalistei Ksenia Sobciak

Această metropolă din sudul ţării, care este şi un important centru industrial, a interzis deja activităţile sociale zilnice şi a cerut testări în masă pentru locuitorii districtelor Haizhu şi Baiyun.

Creşterea economică a Chinei a fost puternic afectată în cel de-al patrulea trimestru al acestui an, întrucât restricţiile anti-COVID-19 au limitat turismul şi transporturile, provocând totodată scăderea consumului şi a comerţului în cea de-a doua economie a lumii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.