X

Parcul din Ţaul, Donduşeni, necesită investiţii pentru conservarea biodiversităţii. Ministrul Sergiu Lazarencu îndeamnă autoritățile locale să aplice la Fondul de Mediu

Parcul din Ţaul, Donduşeni, necesită investiţii pentru conservarea biodiversităţii. Ministrul Sergiu Lazarencu îndeamnă autoritățile locale să aplice la Fondul de Mediu

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a venit cu îndemn către Primăria satului Ţaul din raionul Donduşeni să aplice la Fondul de Mediu pentru a obține finanțarea necesară pentru conservarea și valorificarea speciilor rare de arbori și arbuști prezente în parcul din localitate, transmite MOLDPRES.

„Recent, am vizitat Parcul Țaul din raionul Dondușeni, cel mai mare parc dendrologic din Republica Moldova. Am îndemnat Primăria satului Țaul să aplice la Fondul de Mediu pentru a obține finanțarea necesară pentru conservarea și valorificarea speciilor rare de arbori și arbuști prezente aici. Din păcate, acest tezaur ecologic și istoric, se confruntă cu o degradare alarmantă și necesită intervenții urgente pentru a fi restaurat și protejat”, a estimat şeful principalei autorităţi de mediu din ţară.

Citește și: „Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului

„Este datoria noastră să protejăm și să punem în valoare acest patrimoniu natural și cultural”, relevă ministrul.

Parcul Țaul este situat în partea de sud a satului Țaul, raionul Dondușeni. Are o suprafață de 46,2 ha și este situat la câțiva kilometri de orașul Dondușeni și la aproximativ 200 km de Chișinău. Este o arie protejată din Republica Moldova, reprezentând un monument de arhitectură peisagistică. Se află în administrarea Primăriei satului Țaul. Colecția dendrologică a parcului cuprinde aproximativ 150 de specii de arbori, arbuști și liane, din care peste 100 sunt specii exotice.

Tags: biodiversităţiiMinistrul Sergiu LazarencuParcul din Ţaul
Social