Parcul Naţional Aberdare din Kenya, cuprins de flăcări

Publicat:

Pompierii, serviciile de salvare şi voluntari acţionau luni pentru a stinge un incendiu care face ravagii de sâmbătă în Parcul Naţional Aberdare din Kenya, situat la circa o sută de kilometri nord de capitala Nairobi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Treizeci şi cinci de pompieri cu experienţă au fost trimişi cu elicopterul la locul incendiului”, a afirmat luni Rhino Ark, o organizaţie pentru protecţia mediului, pe Twitter.


Citește și : Poliţia israeliană a spionat cu PEGASUS mai multe personalităţi publice

“Pompierii fac o treabă extraordinară. Deocamdată, totul decurge bine, ei încearcă să controleze flăcările, însă lucrurile nu s-au încheiat”, a declarat Adam Mwangi, un responsabil la Rhino Ark.

“Este un incendiu cauzat de activităţi umane”, a adăugat acesta, fără a se pronunţa dacă incendiul a fost declanşat intenţionat.

Autorităţile nu au oferit nicio estimare cu privire la suprafaţa afectată de incendiu.

Parcul, situat în Munţii Aberdare, este cunoscut ca fiind locul în care s-a aflat Elisabeta a II-a în februarie 1952, când a aflat de moartea tătălui ei şi de succesiunea sa la tronul Marii Britanii.

Citește și : Liz Truss face o vizită la Moscova

În vârstă de 25 de ani, ea a petrecut noaptea alături de soţul ei, prinţul Philip, la Treetops, un pavilion de observare a vieţii sălbatice, aflat în vârful unui smochin uriaş.

Kenya era pe atunci o colonie britanică. Aberdare este al treilea lanţ muntos ca mărime din ţară, cu un vârf care ajunge la peste 4.000 de metri înălţime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie Uniunea Europeană intenţionează să voteze în 4 octombrie dacă va...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Hassan Nasrallah a murit din cauza forței exploziei: ‘Corpul a fost recuperat intact’ (surse Reuters)

Hassan Nasrallah a murit din cauza forței exploziei: 'Corpul a fost recuperat intact' (surse Reuters) Corpul liderului Hezbollah Hassan Nasrallah a fost recuperat ”intact”, au...

Renato Usatîi propune includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vândute străinilor

Renato Usatîi propune includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vândute străinilor Alegeri 2024. Moldova nu trebuie să admită vânzarea terenurilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.