Părerea deputaților despre compensații

Publicat:

Părerea deputaților despre compensații

O parte din deputați nu vor beneficia de compensații în perioada rece a anului. O spun chiar aleșii poporului, care afirmă că mecanismul care va fi pus în aplicare nu le va permite acest lucru, întrucât ar avea venituri consistente. Alții s-au lăudat că nici anul trecut nu s-au înscris pentru a primi ajutor din partea statului.

Citeşte şi: SUA şi Rusia au câştigat, Europa şi Kievul au pierdut


„Nu cred că voi fi eligibil pentru a beneficia de compensații. Să vedem tariful. Cert este că tariful va fi mai jos și că Guvernul va veni cu compensații. Cel mai probabil toți deputații nu vor fi eligibili pentru a beneficia de compensații”, a spus deputatul PAS Vasile Grădinaru, transmite tv8.md. 

Părerea deputaților despre compensații

„Eu niciodată nu am aplicat și nu cred că în acest an o voi face. – Aveți bani destui? – Nu, dar cred că sunt persoane mai vulnerabile”, spune deputatul BCS Grigore Novac.

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”, care se axează pe oferirea de compensații pentru costurile energetice.

Părerea deputaților despre compensații

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturi pentru familiile care se încălzesc cu energie termică, gaz sau energie electrică, precum și un ajutor financiar sub formă de plată monetară lunară pentru familiile care utilizează combustibili solizi.

„Bugetul pentru compensații în acest an va fi mai mic. Sistemul de compensații va fi unul țintit, în primul rând pentru familiile și gospodăriile cu venituri mici. Noi am operat mai multe modificări și am introdus două categorii noi, vom avea gospodării extrem de vulnerabile, vulnerabile, de vulnerabilitate medie, scăzută, primară și non-vulnerabile. În funcție de unde se află gospodăria pe acest eșichier, vom încerca să facem distribuția compensațiilor mult mai echitabilă. Bugetul disponibil este mai mic, dar și tarifele sunt mai mici față de anul trecut”, a spus Alexei Buzu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice

Peste 400 persoane fizice și juridice şi-au pus panouri fotovoltaice Peste 400 de persoane fizice și juridice au instalat panouri fotovoltaice în baza mecanismului de...

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice A încercat să transporte ilicit prin vamă un lot comercial de produse...

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.