Paris : Robert Hirsch, un monstru sacru al teatrului francez, a murit la vârsta de 92 de ani

Publicat:

Actorul Robert Hirsch, unul dintre ultimii monştri sacri ai teatrului francez, a murit joi, la vârsta de 92 de ani, la Paris, a anunţat producătorul pieselor sale Francis Nani, directorul teatrului Palais-Royal, relatează agerpres .

După 65 de ani de carieră, dintre care un sfert la Comedia franceză, Robert Hirsch, care spunea că nu vrea să se retragă niciodată şi că teatrul este pentru el o “religie”, s-a aflat în ultimii ani pe afişul unor piese de succes precum “Le Pere”, a lui Florian Zeller.


Citește și : Semimaratonul de la New Delhi nu va fi amânat în ciuda nivelului critic de poluare (tribunal indian)

Actorul era spitalizat de 48 de ore după ce a căzut la domiciliul său şi inima sa “fragilă, probabil a cedat”, a declarat pentru AFP Jeoffrey Bourdenet, actor şi regizor, care s-a aflat alături de el.

Actorul datora formaţiei sale de dansator excepţionala sa prezenţă de scenă şi o agilitate care nu l-a părăsit decât în ultimii ani.

El dorea să continue să lucreze şi “era în căutarea unui rol”, a afirmat Bourdenet.

Robert Hirsch a câştigat numeroase premii, printre care un premiu Moliere onorific în 1992 şi un Moliere pentru cel mai bun actor într-un spectacol de teatru privat pentru “Le Pere” în 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.