X

Paris : Robert Hirsch, un monstru sacru al teatrului francez, a murit la vârsta de 92 de ani

Actorul Robert Hirsch, unul dintre ultimii monştri sacri ai teatrului francez, a murit joi, la vârsta de 92 de ani, la Paris, a anunţat producătorul pieselor sale Francis Nani, directorul teatrului Palais-Royal, relatează agerpres .

După 65 de ani de carieră, dintre care un sfert la Comedia franceză, Robert Hirsch, care spunea că nu vrea să se retragă niciodată şi că teatrul este pentru el o “religie”, s-a aflat în ultimii ani pe afişul unor piese de succes precum “Le Pere”, a lui Florian Zeller.

Citește și : Semimaratonul de la New Delhi nu va fi amânat în ciuda nivelului critic de poluare (tribunal indian)

Actorul era spitalizat de 48 de ore după ce a căzut la domiciliul său şi inima sa “fragilă, probabil a cedat”, a declarat pentru AFP Jeoffrey Bourdenet, actor şi regizor, care s-a aflat alături de el.

Actorul datora formaţiei sale de dansator excepţionala sa prezenţă de scenă şi o agilitate care nu l-a părăsit decât în ultimii ani.

El dorea să continue să lucreze şi “era în căutarea unui rol”, a afirmat Bourdenet.

Robert Hirsch a câştigat numeroase premii, printre care un premiu Moliere onorific în 1992 şi un Moliere pentru cel mai bun actor într-un spectacol de teatru privat pentru “Le Pere” în 2014.

Tags: Francis NaniLe PerePalais-RoyalparisRobert Hirsch
Categorii: Diaspora