X

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Zeci de mii de bariere au fost instalate în Paris în ultimele zile în cadrul măsurilor de securitate pentru Jocurile Olimpice. Începând de joia aceasta, va fi nevoie de un cod QR, de un bilet sau de o acreditare pentru a avea acces la cheiurile Senei.

Între enervare și resemnare, locuitorii din centrul Parisului trăiesc în ritmul pregătirilor pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. De câteva zile, cartiere întregi sunt înconjurate de garduri. În total, 44 000 de garduri și bariere au fost instalate de poliția din Paris pentru a securiza malurile imediate ale Senei și arterele care vor găzdui cursele rutiere olimpice, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Atât de multe garduri au fost instalate încât deplasarea în capitala Franței a fost foarte mult îngreunată.

Pentru turiști, nu există altă soluție decât să își adapteze programul. „Nu este ușor cu distanțele de mers pe jos. Am vrut să ne plimbăm de-a lungul Senei pentru a ne bucura de ea, dar sunt șantiere și zgomot”, au deplâns situația un cuplu de turiști pentru un reportaj TF1 Info.

Doi australieni au povestit că au ratat vizita la Château de Versailles din cauza ambuteiajelor. „Agentul nostru de turism ne-a spus să luăm un taxi. Dar nu a mers. Ne-a luat mai mult de o oră și am pierdut rezervarea”,au explicat aceștia pentru aceași sursă.

Din această joi și până pe 26 iulie, zonele negre de pe harta pusă la dispoziție online de Primărie vor fi închise circulației. Ele vor fi accesibile doar pentru cei are au un cod QR, un bilet pentru ceremonia de deschidere sau o acreditare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

În zonele subliniate cu roșu pe hară roșie, deplasarea e liberă liberă pe jos sau cu bicicleta. Cu mașina, în schimb, este necesar un permis, în lipsa acestuia cei care intră cu mașina putând fi amendați cu 135 de euro.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să planifice din timp, dar puțini dintre locuitorii sunt pregătiți. “Nu am primit niciun fel de informații”, a recunoscut o femeie din Paris în reportajul TF1 Info. Ulterior, restricțiile se vor schimba în funcție de evenimente, de la o zi la alta și uneori chiar de la o oră la alta.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

De luni, 185 km de benzi de circulație pe mai multe drumuri din regiunea pariziană, inclusiv pe șoseaua de centură, au fost de asemenea dedicate Jocurilor Olimpice. Numai persoanele acreditate de Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice, taxiurile, mijloacele de transport în comun și vehiculele de urgență și de securitate au voie să utilizeze aceste benzi. Alte vehicule care utilizează aceste benzi, în special automobilele, bicicletele și scuterele, sunt pasibile de o amendă de 135 de euro.

Controalele au început deja și nu mai puțin de 400 de amenzi au fost emise începând de luni. „Avem agenți în centrele de supraveghere video care sunt însărcinați să verifice cine utilizează aceste benzi”, a declarat pentru TF1 o purtătoare de cuvânt a prefecturii din Paris.

Tags: garduriparisVersailles
Externe