Parisul critică afirmaţiile comisarului european pentru justiţie Didier Reynders despre violenţele din Franţa

Publicat:

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene a criticat joi afirmaţiile de miercuri ale comisarului european pentru justiţie Didier Reynders privind menţinerea ordinii în Franţa, subliniind că acest domeniu nu ţine de prerogativele europene, relatează AFP, potrivit agerpres

Întrebat miercuri de postul de radio RTBF despre violenţele urbane produse în Franţa după moartea, la 27 iunie, a unui tânăr de 17 ani împuşcat mortal de un poliţist în timpul unui control rutier, Didier Reynders a pledat pentru “o reflecţie” privind organizarea menţinerii ordinii.


Citește și : Centrala nucleară din Zaporojie, subiect de îngrijorare. Există un risc nuclear real sau sunt doar provocări?

“Sunt foarte mirată, pentru că menţinerea ordinii nu face parte dintre prerogativele europene”, a declarat Laurence Boone pentru RFI, apreciind că înaltul oficial european a greşit să iasă din domeniul său de competenţă.

Ea a notat că Didier Reynders a publicat miercuri un raport, “aşa cum o face în fiecare an, privind statul de drept în ţările Uniunii”. Şi, subliniază ea, “el observă progrese ale Franţei”, care a consolidat efectivele din sistemul judiciar.

În contextul acestei situaţii “dramatice” care “nu este unică Franţei, este momentul pentru a încerca să calmăm şi (…) nu pentru mici comentarii venite de la o persoană care nu are competenţe pentru a spune acest lucru”, a mai spus secretarul de stat francez.

Ea a spus că guvernul “va trage concluziile” plecând de la aceste evenimente pentru politica sa publică, dar că situaţia trebuie analizată “în linişte” şi că trebuie să existe o interogaţie colectivă în Europa în privinţa unui fenomen care nu este specific Franţei.

“În 2011, în Regatul Unit, cu un an înainte de Jocurile Olimpice, s-a întâmplat acelaşi lucru”, a spus ea, subliniind că evenimente asemănătoare s-au produs şi în Danemarca şi în Suedia.

În plus, ea a insistat asupra faptului că acţiunea unei persoane nu se reflectă asupra întregii bresle.

“Justiţia îşi va face treaba, dar nu se poate spune că există rasism sistemic în poliţie”, a mai afirmat ea.

Citește și : Biden spune că democraţia nu este niciodată garantată

În final, Laurence Boone a subliniat că aceste evenimente nu îi vor descuraja pe turişti să vină în Franţa.

“Da, a existat un episod cu vestele galbene, un episod cu vârsta de pensionare”, dar “nu există o problemă de securitate în Franţa”, a dat ea asigurări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.