Parisul deplânge indecenţa mesajelor postate de Trump pe reţelele sociale

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a deplâns miercuri lipsa de ‘decenţă elementară’ din partea lui Donald Trump, după atacurile lansate de preşedintele american pe Twitter împotriva Franţei marţi, când aceasta comemora 3 ani de la atentatele de la Saint-Denis şi Paris, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat despre postările în care Trump a criticat situaţia Franţei în cele două războaie mondiale, Benjamin Griveaux a replicat: ‘Ieri a fost 13 noiembrie. Noi comemoram asasinarea a 130 dintre compatrioţii noştri în urmă cu trei ani, la Paris şi Saint-Denis. Aşa că voi răspunde în engleză: ‘common decency’ ar fi fost recomandabilă’, a afirmat Griveaux, la finalul unei şedinţe de guvern.


Citeşte şi: Trump trimite un militar de carieră în funcţia de ambasador SUA în Arabia Saudită

De-abia revenit de la Paris, unde a participat la ceremoniile de marcare a Zilei Armistiţiului, Donald Trump a atacat marţi Franţa şi pe preşedintele acesteia, Emmanuel Macron, pe care l-a ironizat pentru ‘cota foarte slabă de popularitate’.

Într-o serie de postări foarte vehemente, Trump a atacat din nou propunerea lui Macron de creare a unei armate europene. Francezii ‘începeau să înveţe germana la Paris înainte ca Statele Unite să intervină’, a mai ironizat el, cu o referire foarte puţin diplomatică la ocupaţia nazistă în Franţa până la sosirea Aliaţilor.

Marţi, Griveaux a afirmat că, la şedinţa de guvern, ‘preşedintele a evocat foarte pe scurt’ seria de tweet-uri a omologului american.

Citeşte şi: Pedepese capitale în Iran! Doi oameni au fost executaţi pentru infracţiuni economice

Emmanuel Macron ‘a reamintit, într-adevăr, aşa cum o spusese deja la un mare post american (CNN, duminică – n.red.), că diplomaţia nu se face prin tweet-uri, ci în discuţii bilaterale’, a precizat Griveaux.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preşedintele francez a subliniat totodată că ‘putem avea relaţii deschise şi sincere chiar şi cu un aliat istoric’.

Franţa le-a adus marţi un omagiu naţional victimelor atacurilor din 13 noiembrie 2015. În acea seară, un comando de nouă jihadişti a întreprins o serie de atacuri în apropierea Stade de France din Saint-Denis, asupra teraselor unor restaurante şi la sala Bataclan, lăsând în urmă 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.