Parisul împărtăşeşte constatarea Londrei cu privire la responsabilitatea Moscovei în otrăvirea lui Skripal

Publicat:

Franţa ‘împărtăşeşte constatarea Regatului Unit’ cu privire la responsabilitatea Moscovei în otrăvirea unui fost spion rus în Marea Britanie, a declarat joi preşedinţia franceză într-un comunicat, citat de AFP, potrivit agerpres.

Această precizare intervine în condiţiile în care Palatul Elysee declarase miercuri că doreşte dovezi solide în legătură cu implicarea Rusiei în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei) înainte de a lua orice măsură în semn de solidaritate cu guvernul britanic, potrivit Reuters.


Citeşte şi: Trei ani de negocieri secrete între UE şi Coreea de Nord

Preşedintele Emmanuel Macron, care a avut joi o nouă discuţie telefonică cu premierul britanic Theresa May, a apreciat la fel ca aceasta din urmă că ‘nu există altă explicaţie plauzibilă’, menţionează textul.

‘De la începutul săptămânii, Regatul Unit a informat îndeaproape Franţa cu privire la indiciile adunate de către anchetatorii britanici şi sunt elemente care demonstrează responsabilitatea Rusiei în acest atac. Franţa împărtăşeşte constatarea Regatului Unit că nu există altă explicaţie plauzibilă şi îşi exprimă din nou solidaritatea faţă de aliatul său’, subliniază Palatul Elysee.

Emmanuel Macron şi Theresa May ‘au convenit asupra importanţei unităţii europene şi transatlantice în răspunsul la acest eveniment’ şi ‘vor rămâne în contact strâns în zilele următoare’.

Citeşte şi: Presa rusă o acuză pe Theresa May că ‘a otrăvit’ relaţiile cu Rusia

Premierul britanic a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea contactelor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea – pe teritoriu britanic – a fostului spion rus Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani), aflaţi în stare ‘critică’ în continuare.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o ‘provocare brutală fără precedent’, notează AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.