X

Parisul s-a săturat de nazurile britanicilor: Trebuie să se pună capăt acestui ‘foileton’

Trebuie să se pună capăt acestui “foileton” şi britanicii trebuie “să se hotărască” în ceea ce priveşte poziţia lor faţă de Brexit, a declarat vineri ministrul de externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru RCM-BFMTV, şeful diplomaţiei franceze a adăugat că Londra “nu trebuie să pună pe umerii Uniunii Europene povara situaţiilor politice interne complicate”. “Nu UE trebuie să rezolve criza politică britanică”, a spus el.

Citeşte şi: ATAC cu grenadă asupra consulatului Rusiei din Atena

“Trebuie să punem capăt acestui foileton care durează de o mie de zile şi nu duce la nicio decizie. Trebuie ca britanicii să-şi asume responsabilităţile, ceea ce nu se întâmplă azi”, a subliniat Le Drian.

Totodată, el a salutat coeziunea de care au dat dovadă, asupra dosarului privind Brexit, ţările membre din UE. “Unii îşi imaginau că vor fi rupturi, inflexiuni, poziţii diferite în cadrul UE. Cred chiar că mulţi dintre oficialii britanici au mizat pe o divizare în Europa, însă Europa este unită asupra aspectelor sale fundamentale”, a mai afirmat ministrul francez.

Citeşte şi: Un chinez a intrat cu maşina în pietoni. Şase oameni au fost ucişi!

În timpul unei reuniuni care a avut loc joi la Bruxelles, liderii europeni au decis să-i acorde Londrei două opţiuni pentru o amânare a Brexit-ului dincolo de data prevăzută iniţial pentru 29 martie, fixând acum pentru 12 aprilie data finală. Dacă parlamentarii britanici aprobă săptămâna viitoare separarea îndelung negociată de UE, data Brexit-ului ar putea fi amânată până la 22 mai. Dacă ei o vor respinge încă o dată, Londra va avea timp până la 12 aprilie să-şi clarifice poziţia.

Tags: brexitfrantaJean-Yves Le Drianlondramarea britanieparisUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora