Parisul speră “să ajungă la maximum de acorduri” marţi la consiliul franco-german

Publicat:

Parisul speră “să ajungă la maximum de acorduri” marţi la consiliul franco-german şi apoi la sfârşitul lunii iunie la nivel european, în special în ceea ce priveşte armonizarea dreptului de azil, protecţia frontierelor şi acţiunile în ţările de origine şi de tranzit pentru migranţi, a anunţat vineri Palatul Elysee, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Acest seminar ministerial îi va reuni marţi la Meseberg, la 70 km de Berlin, pe Emmanuel Macron şi Angela Merkel, precum şi pe miniştrii francezi şi germani ai economiei şi finanţelor, afacerilor externe, apărării şi cercetării.


Citește și : Stoltenberg și Merkel sunt încrezători cu privire la ‘unitatea transatlantică’, în pofida disensiunilor de la G7

Evenimentul urmăreşte apropierea cât mai mult posibil a poziţiilor celor două ţări înainte de summitul european de la Bruxelles de pe 28 şi 29 iunie, unde Parisul şi Berlinul au planificat să prezinte o foaie de parcurs comună privind viitorul zonei euro, dar şi să-şi apropie poziţiile asupra apărării Europei sau gestionarea fluxurilor migratorii.

Una dintre priorităţi va fi dezvoltarea unei strategii de apărare, în special în jurul propunerii preşedintelui francez privind o “iniţiativă de intervenţie europeană” implicând mai multe ţări, printre care Germania şi Marea Britanie. Proiectul viitorului avion de luptă franco-german ar trebui de asemenea să fie pe masa discuţiilor.

O altă chestiune esenţială, mai explică preşedinţia franceză, este consolidarea uniunii bancare şi crearea unui buget al zonei euro, o propunere franceză sprijinită doar parţial de Angela Merkel, referindu-se la un buget de câteva zeci de miliarde euro, cu mult sub ambiţiile franceze.

Citește și : Trump susţine, în glumă, că ar dori ca oamenii săi să stea în poziţie de drepţi la fel ca în cazul lui Kim

Dar cel mai delicat subiect ar trebui să fie politica migratorie, pentru “a se asigura un sistem eficient fondat pe principiul solidarităţii şi responsabilităţii”, a indicat Palatul Elysee, fără detalii suplimentare. “Trebuie să facem o mulţime de eforturi de ambele părţi”, a mai subliniat Parisul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.