X

Parisul vrea un vot favorabil Brexitului în parlamentul britanic

Franţa ‘doreşte un vot favorabil’ marţi, în caz contrar ‘Londra va fi cea care trebuie să formuleze cereri şi propuneri’ către Uniunea Europenă, a indicat Palatul Elysee, în ajunul unui vot crucial în Camera Comunelor pentru acordul privind ieşirea Marii Britanii din UE, potrivit AFP, relatează și agerpres.

‘Noi dorim ca mâine să fie un vot favorabil, dar dacă nu va fi cazul, atunci va fi de datoria Marii Britanii să formuleze un anumit număr de cereri şi de propuneri’ către UE, a comentat Parisul.

Vezi și: Un avion Boeing 707 s-a prăbușit în Iran – FOTO/VIDEO

‘Poziţia franceză este clară: noi avem un acord pe masă şi acesta este cel mai bun acord posibil’ şi care ‘nu este negociabil’, a declarat diplomaţia franceză, ca răspuns la eventualitatea prelungirii discuţiilor până în iulie.

‘Theresa May are dreptate când spune că acest acord este singura cale de ieşire ordonată din UE’, a adăugat aceeaşi sursă.

Camera Comunelor urmează să supună la vot marţi acordul negociat cu mari dificultăţi cu Uniunea Europeană, dar faţă de care au obiecţii atât adepţii Brexitului, cât şi eurofilii.

Citește și: Donald Trump amenință că va ‘devasta economic’ Turcia

Dacă acest tratat este respins, Marea Britanie riscă să părăsească UE fără un acord la 29 martie, ceea ce este sinonim cu o ruptură brutală de care se tem mediile de afaceri sau există riscul ca Marea Britanie să nu mai părăsească blocul comunitar, a avertizat Theresa May.

Premierul britanic urmează să vorbească luni după-amiază în faţa parlamentului pentru a prezenta asigurările pe care le-a primit de la Uniunea Europeană după discuţiile din ultimele zile.

Tags: acordbrexitCamera Comunelorfrantamarea britanieTheresa MayUniunea Europeană (UE)vot
Categorii: Diaspora