Park Geun-hye nu va face apel la condamnarea de 24 de ani

Publicat:

Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye nu va ataca în apel condamnarea sa la 24 de ani de închisoare în răsunătorul scandal de corupţie care a dus la destituirea sa în 2017, a relatat luni agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Va exista totuşi un nou proces deoarece parchetul sud-coreean, care a cerut 30 de ani de detenţie împotriva fostei preşedinte, a atacat în apel condamnarea acesteia în primă instanţă, pronunţată la 6 aprilie.


Citeşte şi: Două avioane s-au ciocnit în aer; ambii piloţi au murit

În vârstă de 66 de ani, Park Geun-hye a fost găsită vinovată de corupţie, abuz de putere şi chiar coerciţie. Ea şi-a boicotat procesul începând din octombrie, acuzând tribunalul că este părtinitor.

Luni, ea şi-a retras apelul care fusese depus în numele său de sora sa, a relatat Yonhap, citând surse judiciare.

Prima femeie aleasă preşedinte al Coreii de Sud, Park Geun-hye a fost destituită şi arestată în martie 2017 pentru o serie de acuzaţii care au scos la suprafaţă relaţii problematice între puterea politică şi marile companii.

Căderea preşedintei conservatoare, care a venit după ample manifestaţii în întreaga ţară, a permis o alternanţă la putere şi alegerea lui Moon Jae-in (centru-stânga), fapt care a contribuit la reapropierea spectaculoasă din prezent dintre cele două Corei.

Citeşte şi: James Comey ‘îl desfiinţează’ pe Trump: ‘Este INAPT moral să fie preşedintele SUA’

Acest scandal a permis dezvăluirea influenţei enorme asupra preşedintei a confidentei sale din umbră, Choi Soon-sil, o ‘prietenă în vârstă de 40 de ani’ supranumită de media ‘Rasputin’ şi care nu ocupa nicio funcţie oficială.

Cele două femei au fost acuzate în special că au constrâns marile companii sud-coreene să le ofere sume astronomice în schimbul unor favoruri politice. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore Pentru ziua de astăzi, vremea în mare măsură nu reprezintă schimbări majore, anunță meteorologii. Precipitații nu se prevăd. Vântul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.