X

Parlamentari germani aflaţi în vizită la Taipei vor o colaborare mai aprofundată cu Taiwanul

Germania şi Taiwanul doresc să-şi aprofundeze colaborarea bilaterală pentru că împărtăşesc valori comune, au declarat joi parlamentarii germani aflaţi în vizită la Taipei, informează DPA, potrivit agerpres.

Klaus-Peter Willsch şi cinci colegi parlamentari germani şi-au încheiat vizita oficială de cinci zile în insulă, pe fondul creşterii tensiunilor regionale cu China.

Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

“Această ţară se bazează pe statul de drept, un paradis al libertăţii în Asia”, a declarat Willsch într-o conferinţă de presă la Taipei înainte ca delegaţia să-şi înceapă călătoria acasă.

În Taiwan, grupul multipartit parlamentar de prietenie Berlin-Taipei s-a întâlnit cu preşedinta Tsai Ing-wen, vicepreşedintele Lai Ching-te, preşedintele legislativului You Si-kun, ministrul de externe Joseph Wu şi alţi parlamentari taiwanezi, precum şi cu reprezentanţi ai companiilor de tehnologie şi instituţiilor care se concentrează pe securitate.

Willsch a spus că Bundestagul a precizat clar de mai multe ori că ameninţările militare ale marilor ţări împotriva vecinilor sunt inacceptabile.

“Nu acesta este modul în care înţelegem politica internaţională”, a declarat Willsch făcând referire la ameninţările chineze împotriva republicii insulare democratice.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

Willsch a spus că vizita lor, prima delegaţie oficială din Germania de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în 2019, arată că schimburile parlamentare bilaterale au revenit la normal.

Comitetul pentru Drepturile Omului al Bundestagului plănuieşte o vizită mai târziu în octombrie, urmată de o vizită a tinerilor membri ai Bundestagului planificată pentru anul viitor, a declarat parlamentarul german Franz Schaffler. 

Tags: berlinBundestagChinaFranz SchafflergermaniaJoseph WuKlaus-Peter WillschLai Ching-teTaipeitaiwanTsai Ing-wenYou Si-kun
Categorii: Știrile zilei