Parlamentari moldoveni participă la sesiunea de toamnă a APCE

Publicat:

Parlamentari moldoveni participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfășoară la Strasbourg, în perioada 9-13 octombrie.

Din componența delegației parlamentare fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Constantin Starîş, transmite Știri.md.


Citeşte şi: SUA şi Rusia au câştigat, Europa şi Kievul au pierdut

Agenda reuniunii include dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, printre care asigurarea păcii în Ucraina și a securității durabile în Europa, discuții privind moartea migranților pe mare, situația umanitară în regiunea Nagorno-Karabah/Karabahul de Munte.

Printre subiectele abordate în cadrul sesiunii de toamnă se regăsesc și cele referitoare la rolul Consiliului Europei în prevenirea conflictelor, restabilirea credibilității instituțiilor internaționale și promovarea păcii globale; provocările ideologiei de extremă dreaptă pentru democrație și drepturile omului în Europa; software-ul Pegasus, produse similare de spionaj și supravegherea secretă de stat. Alte subiecte vizează migrația și azilul în campaniile electorale și consecințele pentru drepturile migranților; prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor cu dizabilități. De asemenea, va fi examinat și subiectul cu privire la impactul luptei împotriva Covid-19 asupra sănătății mintale a minorilor și tinerilor, precum și prevenirea comportamentelor dependente la copii.

Parlamentari moldoveni participă la sesiunea de toamnă a APCE

Parlamentarii vor audia raportul despre activitatea organului executiv al Consiliului Europei, prezentat de președintele Comitetului de Miniștri, ministrul leton de externe Krišjānis Kariņš, precum și vor avea un schimb de opinii cu Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, și cu Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

Totodată, în cadrul unei ceremonii speciale, urmează să fie acordat premiul „Václav Havel” în domeniul drepturilor omului pentru anul 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au dat-o la ‘pace’: România a stabilit data alegerilor

România a stabilit data alegerilor Coaliţia de guvernare din România a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând...

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova – România – Ucraina

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova - România - Ucraina Viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi, va găzdui mâine, 5 iulie, la Chișinău, cea...

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au...

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.