X

Parlamentari şi oficiali americani au asistat la discursul lui Biden purtând culorile drapelului Ucrainei

Marţi seara, când preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi-a ţinut în Congres discursul despre Starea Uniunii, mulţi parlamentari şi oficiali prezenţi au purtat culorile drapelului ucrainean – galben şi albastru, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Printre zecile de politicieni care şi-au arătat astfel solidaritatea cu Ucraina invadată de Rusia au fost atât democraţi, cum ar fi Lori Trahan, cât şi republicani ca Victoria Spartz, membră a Camerei Reprezentanţilor, născută în Ucraina.

Citeşte şi: Germania este pregătită în caz că Rusia ÎNCHIDE robinetul la gaze – Black News

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, a participat şi ea la ceea ce Reuters numeşte “diplomaţia modei”, purtând pe mânecă o broderie cu floarea-soarelui, floarea naţională a Ucrainei; Casa Albă a comunicat că a fost un gest de solidaritate cu poporul ucrainean.

Secretarul american pentru energie, Jennifer Granholm, a explicat pe Twitter că a purtat o eşarfă cu elemente galbene şi albastre primită anul trecut de la ministrul ucrainean de externe.

Alţi parlamentari au purtat steguleţe ucrainene pe care uneori le-au fluturat pentru a-şi arăta susţinerea faţă de remarcile lui Biden.

Chiar şi guvernatoarea statului Iowa, Kim Reynolds, care a dat replica din partea Partidului Republican la discursul preşedintelui, avea la rever o insignă cu steagul Ucrainei.

Citeşte şi: Boeing suspendă serviciile operaţionale pentru companiile aeriene ruse – Black News

Reuters consemnează că mesajul prezidenţial despre Starea Uniunii a fost primul rostit de Joe Biden de la preluarea mandatului, dar nu şi primul la care moda a atras atenţia. În 2019, parlamentarele democrate au purtat mai ales alb pentru a marca 100 de ani de când femeile au primit drept de vot în Statele Unite.

Marţi a existat şi o notă discordantă: republicana Lauren Boebert, aflată la primul mandat în Congres, a apărut într-o ţinută complet neagră, cu cuvintele “Drill Baby Drill” (un îndemn la foraje petroliere) brodate cu auriu pe un şal, pentru a cere suplimentarea producţiei de energie în SUA.

Tags: Casa AlbacongresIowaJennifer GranholmJill BidenJoe BidenKim ReynoldsLauren BoebertSUA
Categorii: Știrile zilei