După parlamentarii americani și cei britanici cer Facebook date despre conținuturile sponsorizate de pe facebook

Publicat:

Parlamentari britanici au cerut Facebook să publice informaţii despre activităţi ruse cu privire la referendumul britanc pe tema apartenenţei Regatului Unit la Uniunea Europeană şi alegerilor recente, relatează The Associated Press.

Comisia pentru Cultură, Media, Sport şi Numeric din cadrul Camera Comunelor vrea să afle detalii atât despre conţinuturi sponsorizate (”ads” în engleză) şi pagini create de conturi ruse în timpul campaniilor în vederea referendumului dn 2016 şi alegerilor legslative anticipate din 2017, cât şi informaţi despre costurile, ţinta şi impactul acestora.


Într-o scrisoare adresată CEO-ului Facebook Mark Zuckerberg, preşedntele Comisiei Damian Collins precizează că aceste informaţii sunt solcitate în vederea unei anchete cu privire la ”rolul unor actori străini care abuzează de platforme ca a dumneavoastră cu scopul de a se amesteca în discursul politic al altor naţiuni”.

Comisia a anunţat anul acesta că a iniţat o anchetă cu privire la fenomenul ”ştirilor false” (”fake news”).

Collins precizează că informaţiile solicitate sunt asemănătoare celor furnizate de Facebook unor comisii din cadrul Senatului Statelor Unite în cadrul unor anchete cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.

Facebook a anunţat  marţi că a primit scrisoarea ”şi (că) va răspunde după ce va avea opotunitatea să analizeze cererea”.

Gigantul a dezvăluit luna trecută că a găsit ”ads” legate de conturi false – probabil controlate din Rusia – care au încercat să influenţeze alegerile americane. Compania a precizat că ele se concentrează asupra unor subiecte politice conflictuale, precum imigraţia şi drepturile cu privire la armele de foc, aparent cu obictivul de a semăna discordie în populaţia americană.

Grupul a predat mii de ”ads” unui număr de trei comisii din cadrul Congresului şi a închis 470 de pagini şi conturi, în cadrul anchetelor Legislativului american cu privire la un amestec rus în alegerile americane.

În Marea Britanie se multiplică îndemnuri la obţinerea unor informaţii despre rolul publicităţii online în cadrul referendumului din iunie 2016 cu privire la apartenenţa regatului la Uniune, în care 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne au votat în favoarea ieşirii ţării din blocul european (Brexit).

Un deputat din cadrul Partidului Laburist (în opoziţie) Ben Bradshaw a îndemnat săptămâna trecută Guvernul de la Londra şi autorităţile electorale să ancheteze cu privire la dezvăluiri despre ”rolul banilor negri în campania dinaintea referendumului pe tema (apartenenţei Regatului Unit) la UE”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.