Parlamentarii britanici au adoptat un proiect de lege privind interzicerea importului de trofee de vânătoare

Publicat:

Parlamentarii britanici au adoptat vineri un proiect de lege privind interzicerea importului de trofee de vânătoare, un text salutat de unii apărători ai mediului, dar care pentru alţii riscă să aibă efecte contraproductive, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Îndrăznesc să spun că Cecil, leul, nu a murit în zadar”, a declarat secretarul de Stat pentru Mediu Trudy Harrison în Camera Comunelor cu o voce plină de emoţie.


Citește și : PLANUL Kremlinului pentru Moldova

Anunţat în decembrie 2021, acest proiect de lege a apărut odată cu moartea felinei, ucisă în 2015 de un dentist american într-o rezervă din Zimbabwe, fapt care a stârnit indignare în întreaga lume.

Înainte de a intra în vigoare, proiectul de lege britanic urmează să fie examinat de camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor.

Vânătoarea de trofee, care înseamnă pentru amatori bogaţi că aceştia plătesc până la câteva mii de dolari pentru a ucide lei sau elefanţi şi a pleca cu capul animalului, pielea, ghearele sau coarnele animalului, este controversată.

Unii ecologişti contestă cruzimea faţă de animale, în timp ce alţii susţin că veniturile generate de acest sport de lux finanţează conservarea unor specii.

Potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF), numărul animalelor care trăiesc în sălbăticie în Africa a scăzut cu 66% din 1970. Dar vânătoarea de trofee, atunci când este bine gestionată, s-a dovedit a fi un “instrument eficient de conservare”, apreciază organizaţia.

Într-o scrisoare adresată la începutul acestei luni către ministrul britanic al Dezvoltării, Andrew Mitchell, zeci de apărători ai mediului şi lideri comunitari din Botswana, Angola, Zambia şi Namibia au cerut renunţarea la acest proiect de lege, despre care cred că ar avea un impact negativ.

Chris Brown, directorul Camerei Mediului din Namibia (NCE), a denunţat recent textul britanic drept impunerea unui “mod de gândire foarte urban şi igienizat” cu tentă post-colonialistă.

Citește și : PLANUL Kremlinului pentru Moldova

Citește și :  Slovacia trimite Ucrainei avioane MiG-29 şi o parte din sistemul de apărare antiaeriană Kub

În Marea Britanie, proiectul de lege a primit sprijin de la celebrităţi precum modelul Kate Moss şi jurnalistul sportiv şi fostul fotbalist Gary Lineker.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.