Parlamentarii conservatori îl avertizează pe Boris Johnson să nu impună un ‘lockdown ascuns’

Publicat:

Boris Johnson a fost avertizat ieri seară să nu impună restricții și mai stricte privind coronavirusul înainte de o înfruntare cu Camera Comunelor de azi, transmite Daily Mail.

Peste 60 de aleşi conservatori sunt pregătiţi să se opună măsurilor Planului B pentru a contracara amenințarea reprezentată de varianta Omicron – cea mai mare revoltă împotriva premierului Johnson.


Citeşte şi: Îmbolnăvirea cu Omicron ar putea acționa ca ‘un vaccin natural’, spune un om de știință britanic – Black News

Din cauza restricțiilor, dovada vaccinării sau testul negativ va deveni obligatori pentru halele mari săptămâna aceasta, iar astăzi s-ar putra reintroduce întoarcerea la munca de acasă.

Datorită sprijinului laburist, premierul va evita o înfrângere jenantă cu măsurile care vor fi aprobate.

Peste 60 de parlamentari conservatori sunt pregătiți să se opună măsurilor din Planul B pentru a contracara amenințarea reprezentată de varianta Omicron – cea mai mare revoltă împotriva premierului Johnson

Dar mulți parlamentari se tem că prim-ministrul va impune restricții și mai stricte înainte de Crăciun.

Oficialii elaborează deja un Plan C care va prevedea revenirea „înregistrării” la un pub sau restaurant, utilizarea măștilor în toate spațiile interioare și li se va cere să arate certificatul de vaccinare în și mai multe locații.

Fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith a spus aseară că el crede că Planul B este o „treaptă” către o nouă închidere – și i-a acuzat pe miniștri că s-au mutat la Omicron „fără fapte”.

„Problema este că suntem la jumătatea drumului prin două lucruri: guvernul a făcut ceva din ceea ce ei numesc Plan B, dar într-un fel, Planul B este o piatră de temelie către alt lockdown. Nu mai putem bloca. Școlile nu ar trebui să se închidă”, a spus el.

Backbencherul Henry Smith a spus că Planul B este un „pericol pentru libertățile noastre civile” care „ar afecta serios perspectivele de redresare economică”. El a adăugat: „Cred că este și mai mult o distragere a atenției de la alte probleme de sănătate care necesită atenție – cum ar fi întârzirile tratamentului de cancer – și nu cred că (limitările) funcționează”.

Din cauza restricțiilor, dovada vaccinării sau un test negativ va deveni obligatoriu săptămâna aceasta pentru locațiile importante, iar astăzi întoarcerea la munca de la domiciliu este recomandată.

Liderul rebeliunii, Steve Baker, a acuzat guvernul că a creat o „distopie mizerabilă” și a sugerat că partidul său alunecă în autoritarism.

El a etichetat propunerile drept „inutile” și „dăunătoare” și a spus că restricțiile suplimentare „ar amplifica doar aceste efecte”, adăugând că „se simte ca” un lockdown ascuns.

Conservatorul Peter Bone a declarat pentru Daily Mail că pașapoartele pentru vaccin „nu sunt altceva decât o carte de identitate” și nu funcționează.

„Testarea este modalitatea de a opri oamenii (răspândirea Covid).”

Președintele conservator, Andrew Bridgen, a criticat Planul B drept „o reacție excesivă complet nesusținută de știință sau de date”.

„Nu votez pentru Planul B, nici măcar nu am votat pentru Planul A și, cu siguranță, nu voi sprijini abolirea în continuare a libertăților cetățenilor britanici dincolo de o variantă ușoară cu o rată de spitalizare foarte scăzută.”

Steve Baker a acuzat guvernul că a creat o „distopie mizerabilă” și a sugerat că partidul său a cedat autoritarismului.

El a spus că cel puțin 60 de conservatori vor vota împotriva Planului B, dar a fost „o înțelegere încheiată, deoarece opoziția noastră inutilă va continua să susțină guvernul doar în nume, indiferent cât de autoritari ar fi”.

Oficialii elaborează deja un Plan C care ar prevedea revenirea „check-in-ului” la un pub sau restaurant, utilizarea măștilor în toate spațiile interioare și obligația de a arăta starea vaccinului în și mai multe locații.

„Această boală va fi acum cu noi pentru totdeauna, vor exista noi variante, vaccinul continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolilor grave și a morții și trebuie doar să ne continuăm viața acum”, a spus el pentru Sky News.

„Trebuie să arătăm că există o mișcare pentru acea stare de spirit pentru că, dacă nu o facem, Partidul Conservator va continua să alunece în autoritarism și pur și simplu nu pot sta cu mâinile în sân în timp ce se întâmplă asta”.

Biciurile conservatoare își vor continua eforturile de a zdrobi revolta astăzi și au fost implicați într-o „rundă uriașă” în acest weekend.

Dar, în ciuda amplorii revoltei, se așteaptă ca Planul B să devină lege, deoarece laburiştii vor susține măsurile.

Sir Keir Starmer a spus că partidul va vota cu guvernul – nu pentru a-l sprijini pe prim-ministru, ci pentru a sprijini NHS.

Ministrul Educației Nadhim Zahawi a cerut ieri guvernului să nu introducă un „pașaport pentru vaccin”.

El a declarat pentru The Andrew Marr Show de la BBC: „Acesta nu este un pașaport pentru vaccin. Acestea sunt evenimente cu risc ridicat în care le cerem oamenilor fie să facă un test de flux lateral gratuit, fie să se vaccineze.”

Citeşte şi: Preşedintele sud-african este bolnav de COVID – Black News

Domnul Johnson a fost, de asemenea, avertizat cu privire la impactul pe care restricțiile îl vor avea asupra ospitalității. Clive Watson, președintele City Pub Group, care operează aproape 50 de pub-uri în Londra și Sud-Est, a declarat: „Veniturile ar putea ajunge până la 30% – ar fi extrem de dăunător și fără sprijin guvernamental, multe companii nu vor mai rezista şi se vor închide.

Purtarea măștii a devenit obligatorie în cinematografe, teatre și lăcașuri de cult vineri, iar lucrul de la domiciliu a revenit de astăzi în discuţie.

Pentru locurile mari, dovada vaccinului sau un test negativ vor intra în vigoare de miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.