Parlamentarii europeni ÎNĂSPRESC regulile privind confidenţialitatea online

Publicat:

Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European a votat joi reguli mai stricte pentru serviciile de comunicaţii online – mesagerie sau e-mail – cum ar fi WhatsApp şi Skype, restricţionând modalităţile prin care acestea îşi pot urmări utilizatorii, informează Reuters, potrivit agerpres.

Conform noii versiuni a proiectului ePrivacy, operatorii de telecomunicaţii şi serviciile online trebuie să garanteze confidenţialitatea comunicaţiilor clienţilor şi să ceară acordul utilizatorilor înainte de a-i urmări pe internet pentru a le prezenta reclame personalizate. Regulile urmăresc să supună firmele cu specific online aceloraşi condiţii aplicabile deja companiilor de telecomunicaţii.


Parlamentarii europeni au înăsprit propunerea înaintată de Comisa Europeană, cerând ca setările implicite ale browserelor de internet să nu permită publicitatea personalizată pe baza istoricului de navigare. Utilizatorilor li se va cere opteze pentru acceptarea de cookies.

Citeşte şi: Guvernul de la Madrid INVOCĂ Articolul 155 şi va ridica autonomia Cataloniei

Townsend Feehan, director general al IAB Europe (asociaţia agenţiilor de publicitate online) a criticat măsura. El a explicat că serviciile online se bazează pe modele de afaceri alimentate cu date şi finanţate din reclame pentru a putea susţine financiar crearea de conţinut şi că “un conţinut care trebuie oferit pe degeaba va ajunge să nu valoreze nimic”.

Organizaţia Europeană a Consumatorilor (BEUC) a salutat însă votul în comisia parlamentară, arătând că clienţii nu trebuie forţaţi să renunţe la confidenţialitate când accesează un site web, trimit un e-mail sau cumpără online.

Votul nu a fost unanim, iar parlamentarii celui mai mare grup de centru-dreapta au fost împotrivă. Decizia nu este oricum finală: Parlamentul European trebuie să realizeze un compromis între punctele de vedere diferite ale statelor membre ale UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.