Parlamentarii greci sunt chemaţi mai devereme din vacanţă din cauza scandalului de spionaj

Publicat:

Executivul grec a anunţat marţi că activitatea parlamentară va fi reluată mai devreme cu o săptămână decât în calendarul iniţial, acceptându-se astfel cererea opoziţiei de stânga de organizare a unei ”dezbateri extraordinare” cu privire la scandalul interceptărilor telefonice, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Guvernul a acceptat deschiderea mai devreme a activităţii parlamentului, pe 22 august în loc de 31 august, aşa cum era prevăzut iniţial”, a indicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Atena, Yannis Economou.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Guvernul conservator condus de Kyriakos Mitsotakis se află sub o presiune enormă după dezvăluirile privitoare la supravegherea de către serviciile naţionale de securitate (EYP) a lui Nikos Androulakis, un eurodeputat devenit lider al opoziţiei socialiste PASOK, al treilea partid parlamentar ca mărime.

Luni seară, la câteva ore după ce premierul Mitsotakis a calificat drept o ”eroare” supravegherea lui Nikos Androulakis de EYP, liderul principalului partid de opoziţie Syriza, Alexis Tsipras, a cerut ”oprirea vacanţei de vară” a parlamentului şi organizare unei ”dezbateri extraordinare a Adunării” privind supravegherile ilegale.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

Acest scandal a dus, săptămâna trecută, la două demisii din rândul colaboratorilor premierului Kyriakos Mitsotakis – cea a şefului EYP Panagiotis Kontoleon şi cea a secretarului general al cabinetului prim-ministrului, Grigoris Dimitriadis.

Nikos Androulakis, care a fost ales lider al PASOK în decembrie 2021, a declarat vineri seară că a aflat că EYP i-a ascultat convorbirile la sfârşitul anului 2021. El nu a dezvăluit sursa informaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.