Parlamentarii ungari au votat pentru ridicarea imunităţii fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei

Publicat:

Parlamentarii ungari au votat marţi pentru ridicarea imunităţii fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Pal Volner, care este suspectat că a primit mită în formă continuată, relatează MTI, potrivit agerpres.

Imunitatea lui Pal Volner a fost ridicată cu 128 de voturi pentru. Volner a declarat luni că propunerea înaintată de procuratură pentru ridicarea imunităţii a fost ”confuză şi inconsecventă”.


Citește și : Rezoluţia privind statul de drept în Slovenia este un document politic

Pal Volner, în vârstă de 59 de ani, este suspectat că a primit mită de la preşedintele autorităţii însărcinate cu lichidările judiciare, se arată într-un comunicat al biroului procurorului general.

“Potrivit unor suspiciuni bine fondate, el ar fi primit o sumă între 2 şi 5 milioane de forinţi (între 5.500 şi 14.000 de euro)” în schimbul ajutorului său în anumite afaceri, precizează parchetul, care a cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare.

El a acţionat astfel “cu încălcarea atribuţiilor sale administrative de supervizare” în calitate de viceministru al justiţiei, mai precizează sursa citată.

Pal Volner a anunţat imediat că renunţă la toate funcţiile sale politice. “Nu am comis niciun delict, dar îmi asum consecinţele politice ale cazului”, a explicat el într-o declaraţie citată de agenţia de presă naţională MTI.

Procurorul general Peter Polt, care a iniţiat ridicarea imunităţii lui Pal Volner, este un fost membru al partidului FIDESZ, numit în acest post de premierul Viktor Orban la puţin timp după revenirea sa la putere, în 2010.

Citește și : Rata natalităţii SE PRĂBUŞEŞTE în Italia! Este cea mai mică din ultimii 160 de ani

Această decizie puţin obişnuită a justiţiei ungare intervine în contextul în care Ungaria este în continuare privată de fonduri europene din planul de relansare, pe fondul tensiunilor cu Bruxellesul.

Comisia Europeană justifică refuzul ei de a aproba Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al Ungariei prin lipsa de transparenţă în încredinţarea contractelor publice, o luptă insuficientă împotriva corupţiei şi lipsa de independenţă a sistemului judiciar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.