Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders închide concursul caricaturilor cu Mahomed, la câteva ore după lansare

Publicat:

Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders a declarat, duminică, că a închis un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, la numai câteva ore după anunţul lansării acestui eveniment contestat, informează Reuters, scrie agerpres.

Într-o postare publicată pe Twitter duminică dimineaţă, Wilders a spus că atenţia internaţională asupra concursului arată importanţa libertăţii de exprimare.


Citește și : A început schimbul de prizonieri între Ucraina şi separatiştii proruşi

“Misiune îndeplinită. Sfârşitul concursului”, a scris el deasupra unei poze cu ceea ce a spus că este desenul câştigător, înfăţişând un bărbat ce pare mânios, cu barbă.

Reprezentarea grafică a profetului Mahomed este în mod tradiţional interzisă în islam ca idolatrie. Caricaturile sunt considerate de majoritatea musulmanilor puternic ofensatoare.

Wilders a anulat un concurs similar în august anul trecut după ce poliţia a arestat un bărbat care ameninţase că-l va ucide în legătură cu acest plan.

La acea vreme, planurile de a lansa concursul au provocat de asemenea demonstraţii de amploare în Pakistan şi Wilders a declarat că pericolul violenţei împotriva unor oameni nevinovaţi era prea mare.

Partidul Libertăţii anti-Islam al lui Wilders este al doilea ca mărime în parlamentul olandez, dar nu face parte din guvern.

Citește și : Lufthansa nu reuşeşte să evite o grevă la divizia Germanwings, care va fi declanşată luni

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.