X

Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders închide concursul caricaturilor cu Mahomed, la câteva ore după lansare

Parlamentarul olandez anti-islam Geert Wilders a declarat, duminică, că a închis un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, la numai câteva ore după anunţul lansării acestui eveniment contestat, informează Reuters, scrie agerpres.

Într-o postare publicată pe Twitter duminică dimineaţă, Wilders a spus că atenţia internaţională asupra concursului arată importanţa libertăţii de exprimare.

Citește și : A început schimbul de prizonieri între Ucraina şi separatiştii proruşi

“Misiune îndeplinită. Sfârşitul concursului”, a scris el deasupra unei poze cu ceea ce a spus că este desenul câştigător, înfăţişând un bărbat ce pare mânios, cu barbă.

Reprezentarea grafică a profetului Mahomed este în mod tradiţional interzisă în islam ca idolatrie. Caricaturile sunt considerate de majoritatea musulmanilor puternic ofensatoare.

Wilders a anulat un concurs similar în august anul trecut după ce poliţia a arestat un bărbat care ameninţase că-l va ucide în legătură cu acest plan.

La acea vreme, planurile de a lansa concursul au provocat de asemenea demonstraţii de amploare în Pakistan şi Wilders a declarat că pericolul violenţei împotriva unor oameni nevinovaţi era prea mare.

Partidul Libertăţii anti-Islam al lui Wilders este al doilea ca mărime în parlamentul olandez, dar nu face parte din guvern.

Citește și : Lufthansa nu reuşeşte să evite o grevă la divizia Germanwings, care va fi declanşată luni

Tags: anti-Islam)Geert WildersMahomedpakistantwitterWilders
Categorii: Diaspora