X

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron din calitatea de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Citeşte şi: Rusia continuă să penetreze politica și economia României? – Stiripesurse.md

Vitalie Miron și-a anunțat demisia din funcția de membru al Comisiei Pre-Vetting și a spus că își încetează activitatea din data de 6 octombrie, transmite Știri.md.

Comisia Pre-Vetting a fost creată în luna aprilie a anului trecut pentru evaluarea integrității financiare și etice a candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor și al Consiliului Superior al Magistraturii.

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a lui Vitalie Miron

Aceasta este constituită din șase membri. Trei dintre ei sunt propuși de partenerii de dezvoltare, iar trei – de către fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale. Membrii Comisiei sunt desemnați de Parlament, cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Vitalie Miron a depus, pe 6 octombrie, cerere de demisie la Parlamentul Republicii Moldova.

Pe 18 octombrie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat proiectul de hotărâre privind demisia din componența Comisiei Pre-Vetting a lui Vitalie Miron.

Tags: Comisia Pre-VettingparlamentVitalie Miron
Categorii: PoliticăȘtirile zilei