Parlamentul Africii de Sud ARDE mocnit (VIDEO)! Pompierii au reuşit să pună sub control incendiul

Publicat:

Incendiul devastator de la Parlamentul Africii de Sud, din Cape Town, care a izbucnit duminică dimineaţa şi a transformat în cenuşă incinta Adunării Naţionale, era ţinut sub control luni dimineaţa, potrivit pompierilor, informează AFP, potrivit agerpres.

“Incendiul a fost adus sub control în timpul nopţii, efectivele de la faţa locului au fost reduse în mod progresiv”, a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al pompierilor din oraş, Jermaine Carelse.


Citeşte şi: Şeful Pentagonului s-a îmbolnăvit de COVID – Black News

Circa 20 de pompieri se mai aflau încă la faţa locului, unde focul continua în părţile cele mai vechi ale clădirii ce găzduieşte circa 4.000 de opere de artă şi de patrimoniu, dintre care unele datează din secolul al XVII-lea.

Biblioteca Parlamentului, care numără o colecţie unică de cărţi, pare să fi fost ocolită de flăcări.

Amploarea pagubelor nu a fost încă stabilită, însă incinta Adunării Naţionale a fost complet distrusă. “Cea mai mare parte a pagubelor se află fără îndoială în această clădire, care nu va putea fi utilizată luni de zile”, a spus Carelse.

Vastul edificiu este compus din trei părţi: o clădire în care se află actuala Adunare Naţională, o alta ce găzduieşte camera superioară a Parlamentului, numită Consiliul Naţional al Provinciilor, şi partea istorică, cea mai veche, unde se reuneau înainte parlamentarii.

Preşedinţii celor două camere şi membrii guvernului urmează să se reunească în timpul zilei de luni, pentru a face un prim “inventar”.

Focul a izbucnit duminică în jurul orelor locale 05:00 (03:00 GMT), în aripa cea mai veche, construită în 1884, cu săli acoperite cu lemn preţios. Părţile cele mai recente au fost construite în 1920 şi 1980.

Citeşte şi: Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de un răspuns energic în cazul unei invazii ruseşti – Black News

Potrivit primelor elemente ale anchetei, focul s-a declanşat în două focare distincte, iar o închidere a alimentaţiei cu apă a împiedicat sistemul automat de stingere să funcţioneze corect. Un raport ar urma să fie predat în următoarele 24 de ore preşedintelui sud-african Cyril Ramaphosa, care s-a deplasat duminică la faţa locului.

Un bărbat de 49 de ani a fost arestat în incinta Parlamentului. El a fost inculpat pentru “furt cu efracţie şi incendiu criminal” şi va fi urmărit penal pentru că a pus sub ameninţare o proprietate a statului. Individul urmează să fie deferit justiţiei marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.