Parlamentul britanic, obligat să se închidă din cauza apei care s-a revărsat în sala de şedinţe

Publicat:

Parlamentul britanic a fost obligat joi să se închidă mai devreme din cauza apei care s-a revărsat în sala de şedinţe printr-o gaură apărută în Palatul Westminister, clădire gotică din secolul al XIX-lea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Deputaţii erau în plină dezbatere pe tema politicii fiscale, când apa a început să curgă în cascadă în zona presei de deasupra scaunelor parlamentarilor, obligându-l pe speaker-ul adjunct, Lindsay Hoyle, să suspende şedinţa.


Citește și : Administrația Maduro nu exclude sosirea altor militari ruşi în Venezuela

Vorbind peste zgomotul provocat de apa care curgea, parlamentarul Justin Madders a spus: ‘Sper să-mi pot termina discursul înainte ca apa să se oprească. Cred că este probabil un fel de simbol, despre cum mulţi oameni văd cât de distrus este parlamentul’.

Dacă şedinţa Camerei Comunelor s-a încheiat cu peste două ore mai devreme, Camera Lorzilor a continuat să dezbată cu privire la Brexit într-o parte separată a clădirii.

Palatul Westminster – datând parţial din 1097 – se degradează tot mai mult de decenii, necesitând reparaţii frecvente şi modernizări. O mare parte din învelişul de calcar care se fărâmiţează este acoperit de schele.

Deşi există planuri pentru un program de restaurare de mai multe miliarde de lire, care ar putea necesita relocarea temporară a parlamentului într-o altă clădire, procesul a fost întârziat, mulţi parlamentari refuzând să renunţe la locul tradiţional de şedinţe.

Citește și : Timmermans: UE nu poate continua să acorde amânări de câteva săptămâni pentru Brexit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.