Parlamentul catalan dezbate sâmbătă învestirea lui Quim Torra, desemnat de Carles Puigdemont să-i succeadă

Publicat:

Parlamentul Cataloniei începe sâmbătă să dezbată învestirea ca preşedinte al regiunii a editorului separatist Quim Torra, pe care Carles Puigdemont l-a desemnat să-i succeadă, a anunţat vineri Camera, relatează AFP, potrivit news.ro.

După ce a consultat diverse partide, preşedintele Parlamentului Roger Torrent a propus în mod oficial candidatura lui Joaquim – zis Quim – Torra şi a convocat prima dezbatere a învestirii ”sâmbătă, la (ora locală) 12.00 (13.00, ora României)”, se arată într-un comunicat.


Citeşte şi: Fraudă cu paşapoarte în Ungaria: Washingtonul intenţionează să ridice scutirea de viză (presă)

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a anunţat joi seara, în Germania, că renunţă să fie reales preşedinte al Cataloniei şi l-a desemnat pe acest nou-venit în politică drept candidat la succesiunea sa în regiunea din nord-estul Spaniei.

Noul deputat regional Quim Torra, în vârstă de 55 de ani, considerat ca făcând parte din aripa dură separatistă, urmează să-şi prezinte programul în hemiciclu.

Însă el ar urma să nu fie învestit sâmbătă, pentru că nu dispune de majoritatea absolută în Camera cu 135 de deputaţi.

O a doua dezbatere urmează să aibă loc luni, în care are nevoie doar de o majoritate simplă pentru a fi învestit.

Pentru moment, el poate, în principiu, să conteze pe 66 de voturi – de la grupul său parlamentar conservator separatst ”Împreună pentru catalonia” şi de la cealaltă mare formaţiune separatistă Stânga Repulicană (ERC).

Citeşte şi: Franța contrează puternic SUA: Sancţiunile americane împotriva companiilor europene sunt ‘inacceptabile’

Opoziţia numără 65 de voturi.

Pentru a trece cu o majoritate simplă, el va avea nevoie de abţinerea a patru aleşi din cadrul CUP, o formaţiune separatistă de extremă stânga, care voia să voteze doar cu Puigdemont, dar care ar urma să-şi revizuiască poziţia în weekend.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.