Parlamentul Coreei de Nord modifică Constituţia pentru consolidarea puterii lui Kim Jong Un

Publicat:

Parlamentul Coreei de Nord a aprobat modificări la Constituția țării pentru consolidarea rolului liderului Kim Jong Un ca șef al statului, a anunţat joi mass-media nord-coreeană, potrivit Reuters, după cum relatează şi mediafax.

Această mișcare vine după ce Kim a fost numit în mod oficial șef al statului și comandant-șef al armatei într-o nouă Constituție adoptată în iulie, despre care analiștii au spus că ar fi posibil să pregătească un tratat de pace cu Statele Unite.


Citeşte şi: Dorian creşte în intensitate şi bagă spaima în toţi locuitorii din Bahamas şi Florida

Coreea de Nord a cerut de mult timp un acord de pace cu Statele Unite pentru a normaliza relațiile și pentru a pune capăt stării tehnice de război care există de la Războiul din Coreea din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu mai degrabă decât cu un tratat de pace.

Statutul legal al lui Kim ca „reprezentând statul nostru a fost consolidat în continuare pentru a asigura cu fermitate îndrumarea monolitică a liderului suprem asupra tuturor sectoarelor statului”, a declarat pentru agenția de știri KCNA, Choe Ryong Hae, președintele prezidiului adunării poporului suprem.

Președintele prezidiului era nominalizat șeful statului în mod tradiţional.

Dar noua constituție prevede că liderul nord-coreean Kim, în calitate de președinte al Comisiei pentru Probleme de Stat (SAC), un organ de conducere creat în 2016, este reprezentantul suprem al întregului popor coreean, precum și „comandant-șef”.

O constituție anterioară l-a numit pur și simplu pe Kim „liderul suprem” care comandă „forța militară generală” a țării.

Citeşte şi: Evo Morales S-A RĂTĂCIT în junglă – VIDEO

Modificările constituționale de joi par să confirme că sistemul juridic din Coreea de Nord îl va recunoaște acum pe Kim drept șef al statului.

Noua constituție îl autorizează pe Kim să promulge ordonanțele legislative și decretele și deciziile majore și să numească sau să recheme trimişii diplomatici în țări străine, a informat KCNA.

„Odată cu modificarea, Kim Jong Un reinstaurează sistemul şefului de stat al bunicului său”, a declarat Cheong Seong-chang, un membru principal al Institutul Sejong. „A devenit șeful de facto al statului.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.