Parlamentul danez aprobă renunţarea la sărbătoarea Zilei Marii Rugăciuni, pentru finanţarea bugetului de apărare

Publicat:

Parlamentul danez a aprobat marţi un mult-dezbătut proiect legislativ, înaintat de noul guvern, prin care se elimină o zi liberă pentru angajaţi, pentru a ajuta la finanţarea bugetului de apărare, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sindicatele au protestat împotriva planului, prezentat în decembrie, de abrogare a Zilei Marii Rugăciuni, o sărbătoare creştină marcată din 1686 în a patra zi de vineri după Paşte.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

Guvernul danez a aprobat de asemenea accelerarea cheltuielilor de apărare în urma creşterii incertitudinii geopolitice după sabotarea gazoductelor Nord Stream din Rusia spre Germania prin apele daneze.

Danemarca va ţinti să atingă pragul de 2% din PIB pentru aceste cheltuieli până în 2030, cu trei ani mai devreme decât era plănuit.

Potrivit executivului, cea mai mare parte a celor 4,5 miliarde de coroane daneze (639 milioane de dolari) necesare pentru atingerea ţintei vor fi acoperite prin taxele mai mari pe venituri anticipate de pe urma renunţării la Ziua Marii Rugăciuni.

Sindicate, deputaţi din opoziţie şi economişti au pus sub semnul întrebării efectele propunerii, însă majoritatea guvernamentală a aprobat proiectul cu 95 de voturi din totalul celor 179 de membri ai parlamentului.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.