X

Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat joi pentru autodizolvare, ceea ce va duce la organizarea alegerilor anticipate în contextul în care premierul Ramush Haradinaj a anunțat în luna iulie că demisionează din funcție, relatează site-ul agenției Reuters, scrie mediafax.

În total 89 de deputați au votat pentru dizolvarea Parlamentului, alcătuit din 120 de locuri. Noile alegeri vor trebui organizate în 45 de zile.

Citește și : Mexicul este îngrijorat de prelungirea detenţiei pentru copiii migranţi în SUA

Haradinaj a demisionat luna trecută din funcție după ce a fost citat de un tribunal pentru crime de război, pentru a răspunde unor întrebări privind războiul din Kosovo.

Potrivit sondajelor, niciun partid nu are deocamdata suficientă susținere pentru a forma un guvern, iar oficialii kosovari se așteaptă la discuții privind o posibilă coaliție.

Aceasta este a doua oară când Haradinaj își prezintă demisia. În 2005, Haradinaj a fost inculpat de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, însă ulterior a fost achitat de două ori de aceeași instanță.

În februarie 2007, Curtea Internațională de Justiție a concluzionat că masacrul de la Srebrenița este un act de genocid, comis cu intenția de a distruge parțial grupul musulman din Bosnia Herțegovina.

Citește și : Dezastrele naturale din China au afectat peste 70 de milioane de oameni

Tags: alegeri anticipatecoalitieKosovoparlamentRamush Haradinaj
Categorii: Diaspora