Parlamentul din Ucraina aprobă demiterea miniştrilor sănătăţii şi al finanţelor

Publicat:

Parlamentul Ucrainei a aprobat luni demiterea miniştrilor sănătăţii şi al finanţelor, în timp ce ţara se confruntă cu o criză economică şi de sănătate din cauza epidemiei de coronavirus, informează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul sănătăţii Ilia Iemeţ şi ministrul finanţelor Ihor Umanski au ocupat posturile doar aproximativ patru săptămâni. Potrivit mass-media, demisiile au rezultat în urma unui conflict în cadrul aparatului de conducere al statului.


Citește și : UK aprobă un dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în afara secţiilor ATI

Parlamentul a votat de asemenea luni împotriva unui buget suplimentar pregătit de cabinetul de miniştri pentru a sprijini economia.

Ucraina lipsită de lichidităţi se îndreaptă spre spectrul falimentului în timp ce măsurile de carantină în masă din cauza coronavirusului au lovit şi mai mult o economia deja în mari dificultăţi.

Preşedintele Volodimir Zelenski a remaniat cabinetul la începutul lunii martie, cu Denis Şmihal prim-ministru, în speranţa de a ameliora economia în dificultate.

Citește și : Singapore anunță 35 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Economia fostei republici sovietice este de aşteptat să se contracte cu 3,9% în acest an, potrivit Ministerului Economiei. La începutul acestui an, se anticipa că economia ar trebui să crească cu 3,7%.

Au fost raportate 480 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Ucraina, inclusiv 11 decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.