Parlamentul elen aprobă bugetul lui Kyriakos Mitsotakis

Publicat:

Parlamentul grec a aprobat miercuri primul buget naţional prezentat de noul premier conservator Kyriakos Mitsotakis, al cărui partid Noua Democraţie a acces la putere în iulie, cu promisiuni de scăderi de taxe şi creare de locuri de muncă, transmite DPA, potrivit agerpres.

Bugetul este bazat pe previziuni economice optimiste, cu o creştere economică de 2,8% în 2020 şi o reducere a ratei şomajului de la 17,8% la 15,6%.


Citește și: Pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Trump va fi judecat în Senatul controlat de republicani

Premierul Mitsotakis a promis să atragă investiţii şi să alimenteze creşterea economică prin reduceri de taxe, creare de locuri de muncă şi îmbunătăţirea nivelului de trai, care s-a deteriorat constant pentru grecul de rând în timpul crizei economice.

Pentru anul viitor se prevede o reducere a taxelor de la 22% la 9% pe veniturile de până la 10.000 de euro, iar a taxelor pentru companii de la 28% la 24%.

Mitsotakis susţine că vrea să aşeze ţara pe drumul relansării economice prin relaxarea condiţiilor de plată a datoriilor către creditori.

Citește și: Lidera opoziției din Peru își suspendă temporar activitatea politică

În timpul dezbaterilor parlamentare, fostul premier de stânga Alexis Tsipras a acuzat guvernul Mitsotakis că serveşte doar interesele companiilor şi a descris bugetul ca fiind unul al ‘neoliberalismului şi al fraudei politice’.

Grecia este obligată să menţină un excedent bugetar de 3,5% in PIB, drept garanţie pentru creditorii săi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.