Parlamentul European anulează sau amână deplasări în Maroc şi Qatar

Publicat:

Parlamentul European a anulat sau a amânat toate deplasările pe care le avea programate în primele şase luni ale anului în curs în Maroc şi Qatar în contextul scandalului de corupţie care a afectat instituţia, au declarat miercuri pentru EFE surse din legislativul comunitar, potrivit agerpres.

Cinci deplasări ale unor delegaţii şi comisii parlamentare au fost anulate, două în Qatar şi trei în Maroc, pe fondul dezvăluirilor conform cărora cele două ţări ar fi implicate într-un scandal de corupţie pentru a influenţa deciziile legislativului european.


Citeşte şi: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei – Black News

Una dintre deplasările anulate, care a fost anulată de fapt înainte de Crăciun, era prevăzută pentru Comisia pentru Afaceri Juridice între 20 şi 24 februarie, pentru a evalua efectul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar asupra drepturilor omului şi a mediului înconjurător. În ultimele zile a fost anulată şi o reuniune interparlamentară UE-Qatar ce urma să aibă loc în perioada 18-22 februarie.

Referitor la Maroc, reuniunea programată la Rabat, în luna ianuarie, a Adunării Parlamentare a Uniunii pentru Mediterană nu a mai avut loc şi s-au anulat reuniunile Comisiei Parlamentare Mixte Maroc-UE, din februarie, şi a Comisiei pentru Energie, tot în februarie, ”pentru a exploata potenţialul ţării în producerea energiei regenerabile”, relatează EFE.

Alte două reuniuni ale Adunării Parlamentare a Uniunii pentru Mediterana sunt programate la Rabat în februarie şi martie, precum şi un summit şi o sesiune plenară în mai. Deşi nu s-au anulat oficial şi obiectivul nu este de a rupe relaţiile, ci de a evita noi interferenţe, programarea acestor deplasări nu a început încă, notează sursa citată.

La fel de incertă rămâne şi o deplasare programată pentru iunie a Comisiei pentru Libertăţi Civile, care prevedea explorarea cooperării UE-Maroc în sfera migraţiei şi a supravegherii frontierelor, mai concret, în ceea ce priveşte lupta împotriva migraţiei ilegale şi modul în care este pus în aplicare acordul dintre ambele părţi privind mobilitatea şi migraţia.

Potrivit EFE, coordonatorii Comisiei pentru Libertăţi Civile au votat miercuri dimineaţă asupra anulării sau amânării acestei misiuni, optându-se în cele din urmă pentru amânarea misiunii pentru o dată încă neprecizată.

Citeşte şi:Cui îi dai un deget, îţi ia toată mâna! După ce a primit tancuri, Zelenski cere acum Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de luptă – Black News

Toate aceste misiuni au fost iniţial autorizate de conducerea Parlamentului European, însă preşedinta instituţiei, Roberta Metsola, le-a cerut liderilor grupurilor politice să reconsidere deplasările în această regiune, cu excepţia participărilor la forumurile internaţionale, scrie EFE.

”A existat un consens tacit în Conferinţa Preşedinţilor de delegaţie – care îi reuneşte pe liderii grupurilor politice cu Metsola – pentru reevaluarea tuturor deplasărilor în aceste ţări”, a declarat pentru EFE un purtător de cuvânt al preşedintei legislativului european.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.