Parlamentul European apelează şi la fotbalişti pentru a-i încuraja pe cetăţeni să voteze la alegerile europene

Publicat:

Parlamentul European a semnat marţi un acord cu Federaţia internaţională a jucătorilor profesionişti de fotbal pentru a-i încuraja pe cetăţeni să voteze la alegerile europene din acest an, în contextul temerilor privind o prezenţă sporită a alegătorilor favorabili partidelor populiste şi eurosceptice, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Jucătorii sunt atât cetăţeni, cât şi atleţi profesionişti, dar în primul rând sunt modele pentru ceilalţi”, a precizat într-un comunicat preşedintele legislativului comunitar, Antonio Tajani.


Citește și : Stoltenberg: Brexitul ar putea ”consolida importanţa” NATO

“Alegerile europene din 2019 reprezintă ocazia perfectă pentru jucătorii de fotbal să preia iniţiativa şi să-i motiveze pe europeni să traseze drumul pentru Uniunea Europeană pe care vor să meargă”, a adăugat el.

Potrivit acordului, Parlamentul European va colabora cu Federaţia jucătorilor de fotbal – din care fac parte atât bărbaţii, cât şi femeile – pentru crearea unei reţele de jucători şi jucătoare care va avea drept scop să-i motiveze pe cetăţeni să voteze.

Campania se axează asupra Italiei, Spaniei, Croaţiei, Austriei, Sloveniei, Ciprului, Suediei, Finlandei, Portugaliei şi Cehiei.

Citește și : Acord la ONU privind frânarea automată de urgenţă în zone urbane pentru autoturisme şi vehicule uşoare

Temerile sunt tot mai mari la Bruxelles că alegerile din mai ar putea aduce o creştere pentru partidele populiste, naţionaliste şi eurosceptice, notează dpa. Unindu-şi forţele în Parlamentul European, acestea ar putea ameninţa multe dintre priorităţile Uniunii Europene pe termen lung.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.