Parlamentul European critică deteriorarea statului de drept în Turcia

Publicat:

Parlamentul European a avertizat marţi împotriva degradării situaţiei drepturilor omului în Turcia, solicitând eforturi reale de la Ankara fără de care nicio perspectivă de reluare a negocierilor de aderare la UE nu ar fi posibilă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu 448 de voturi (67 de voturi împotrivă, 107 abţineri), deputaţii au adoptat un raport care deplânge ”declinul libertăţilor fundamentale, al democraţiei şi statului de drept” în Turcia şi insistă asupra ”lipsei de voinţă politică pentru a duce la îndeplinire reformele necesare” în acest domeniu.


Citeşte şi: Un pod s-a prăbuşit chiar în timpul inaugurării (VIDEO): Cel puţin 25 de oameni sunt răniţi! – Black News

Parlamentul şi instituţiile europene ”nu trebuie să tacă în faţa actualei spirale autoritare în care se scufundă ţara”, a susţinut în cursul unei dezbateri, luni seară, europarlamentarul socialist spaniol Nacho Sanchez Amor, autorul raportului.

În timp ce Parlamentul European consideră ”esenţială” cooperarea UE-Turcia şi recunoaşte o îmbunătăţire recentă a relaţiilor cu Ankara, un mediator important în războiul din Ucraina, el insistă asupra problemelor constante care apar cu statele membre vecine, în special Cipru şi Grecia.

Citeşte şi: SUA se angajează în combaterea dezinformării în America Latină – Black News

Parlamentul European deplânge, de asemenea, obiecţiile Turciei faţă de aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, solicitând ca cererile acestor ţări să fie examinate ”cu bună-credinţă”.

Ankara blochează intrarea Suediei şi a Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică, acuzând aceste două ţări scandinave că adăpostesc ”terorişti” ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi aliaţi ai acestora.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România România primește răniți și bolnavi palestinieni, într-o misiune internațională de evacuare...

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene...

Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu prilejul aniversării a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze

Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu prilejul aniversării a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.