Parlamentul European va monitoriza anchetele lansate după asasinarea ziariştilor Daphne Caruana Galizia şi Jan Kuciak

Publicat:

Parlamentul European a anunţat marţi crearea unui grup care va monitoriza anchetele lansate după asasinarea ziariştilor Daphne Caruana Galizia, din Malta, şi Jan Kuciak, din Slovacia, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Parlamentul European este preocupat de lipsa de progres în amândouă aceste anchete, de plângerile repetate de hărţuire şi intimidare a unor ziarişti şi de acuzaţiile de corupţie şi fraudă”, a subliniat într-un comunicat comisia pentru libertăţi civile a PE.


Citește și : Cel puţin 10 persoane au murit în urma unei alunecări de teren în nord-estul Indiei

“Grupul de monitorizare a statului de drept” va fi format din aleşi din toate grupările politice din PE şi va fi condus de liberala olandeză Sophia in’t Veld, având mandat până la sfârşitul acestui an de a organiza audieri şi misiuni de stabilire a faptelor în teren.

Săptămâna trecută, europarlamentari care s-au deplasat în Malta au atenţionat că ancheta privind asasinarea Daphnei Caruana Galizia este în “grav pericol” după ce procurorul responsabil de caz, Anthony Vela, a obţinut o promovare care l-ar putea practic împiedica să-şi continue activitatea de investigare.

Până în prezent autorităţile malteze au pus sub acuzare în acest caz trei persoane, dar comanditarul crimei nu a fost identificat.

În cazul Kuciak, asasinii ziaristului şi ai logodnicei sale încă nu au fost găsiţi, iar poliţia slovacă a fost acuzată că a distrus probe.

Citește și : Vladimir Putin: ‘Suntem pe deplin deschişi să lucrăm împreună cu Europa’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.