X

Parlamentul European oferă zilnic 500 de mese persoanelor defavorizate

Parlamentul European va distribui începând de săptămâna viitoare 500 de mese de prânz pe zi persoanelor defavorizate la Strasbourg, în nord-estul Franţei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Cele 500 de mese vor fi acordate cu prioritate familiilor monoparentale şi tinerilor, ele urmând a fi distribuite până la sfârşitul lunii iulie, în parteneriat cu Crucea Roşie, au explicat miercuri reprezentanţi ai statului francez şi ai Parlamentului European în cursul unei videoconferinţe de presă.

Citeşte şi: Egiptul trimite în SUA un avion plin cu ajutoare medicale

Pregătite de societatea Eurest, care lucrează la Parlamentul European, favorizând circuite scurte de aprovizionare, aceste mese ar urma să fie distribuite în “locuri de viaţă colective”, care rămân încă de precizat.

În plină criză sanitară, Parlamentul European trebuie să fie “mai mult ca oricând Parlamentul poporului” şi să apere “un răspuns european puternic şi solidar”, a insistat vicepreşedintele său, socialistul portughez Pedro Silvia Pereira.

Parlamentul European urmează să primească de altfel în cursul lunii mai un centru de depistare a contaminărilor cu noul coronavirus, pentru realizarea unor teste virologice.

“Condiţiile sunt reunite pentru a institui la jumătatea lunii mai un centru de testare în Parlamentul European”, a indicat în cursul acestei videoconferinţe dr. Laure Pain, de la Agenţia regională de Sănătate a Departamentului Grand Est.

“Vom putea testa până la 2.500 de persoane pe zi. Nu cred că vom ajunge până acolo, dar vom avea capacitatea de a o face”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Trump îi urează ‘mult noroc’ lui Kim Jong Un, neştiind dacă este bolnav

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, propusese în urmă cu câteva zile “să se pună la dispoziţia” autorităţilor unele clădiri ale instituţiei de la Strasbourg, Bruxelles şi Luxemburg, precum şi vehicule în caz de nevoie.

“Dacă activitatea parlamentară se desfăşoară în mare parte la Bruxelles, sediul Parlamentului European – înscris în tratatele UE – este situat la Strasbourg. Parlamentarii se reunesc acolo pentru sesiunile lor plenare, o săptămână pe lună.

Totuşi, cele din martie şi aprilie nu au avut loc la Strasbourg din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează în special regiunea franceză Alsacia. Calendarul revizuit pentru 2020 nu informează despre desfăşurarea unor sesiuni plenare la Strasbourg înainte de septembrie. 

Tags: Agenţia regională de Sănătate a Departamentului Grand EstAlsaciaDavid Sassolidr. Laure PainEurestfrantamese de prânzParlamentul EuropeanPedro Silvia PereiraStrasbourg
Categorii: Diaspora