Parlamentul European va ridica imunitatea a doi eurodeputați în ancheta Qatargate

Publicat:

Parlamentul European a anunțat luni că a început o procedură de ridicare a imunității a doi dintre membrii săi, în urma unei cereri din partea justiției belgiene care investighează un scandal de corupție Uniunea Europeană-Qatar  , informează mediafax.

„În urma unei cereri din partea autorităților judiciare belgiene, am lansat o procedură de urgență pentru ridicarea imunității a doi membri ai Parlamentului European”, a declarat pe Twitter președintele Parlamentului, Roberta Metsola.


Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

Două surse apropiate anchetei au declarat pentru Reuters că cei doi eurodeputați sunt belgianul Marc Tarabella și italianul Andrea Cozzolino.

Avocatul lui Tarabella, Maxim Toller, a declarat că clientul său este în favoarea ridicării imunității. Anterior, Tarabella a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

Reuters nu a reușit să-l contacteze pe Cozzolino pentru comentarii. Luna trecută, acesta declarase că nu era investigat la acel moment: „Nu am fost interogat. Nu am fost percheziționat”.

Procurorii belgieni fac cercetări într-un dosar legat de presupuse sume de bani oferite pentru a influența deciziile Parlamentului European privind Qatar. În acest caz sunt cercetați și Francesco Giorgi și vicepreședintele demis al Parlamentului European Eva Kaili.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.