X

Parlamentul federal elveţian şi-a anulat sesiunea

Elveţia a amânat o sesiune a parlamentului său federal, guvernul a ţinut reuniuni de criză şi cursul acţiunilor la Bursa de valori din Zurich a scăzut luni în contexul răspândirii epidemiei COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Numărul de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus în Elveţia şi ţara vecină Liechtenstein ajunsese duminică seara la 1.563, dintre care 840 numai în precedentele 24 de ore.

Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Elveţia a clasificat această criză drept ”situaţie specială”, ceea ce permite transferarea unor atribuţii sporite la nivel federal pentru a lua măsuri de protejare a celor 8,6 milioane de locuitori. Săptămâna trecută, guvernul de la Berna a deblocat 10 miliarde de dolari pentru a ajuta economia naţională, pe fondul crizei create de epidemie.

Guvernul a închis şcolile pentru mai multe săptămâni, a introdus controale la frontiere şi a redus masiv reuniunile şi evenimentele publice, pentru a proteja mai ales persoanele în vârstă, categoria cea mai expusă a populaţiei.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

În Elveţia s-au înregistrat până în prezent 13 decese cauzate de COVID-19, dintre care şase în Ticino, un canton italofon aflat la graniţa cu Italia.

Armata elveţiană ţine în stare de intervenţie imediată un batalion medical special pentru potenţiale cereri de asistenţă, din partea autorităţilor sanitare regionale.

Tags: bernaBursa de valori din Zurichcoronaviruscovid-19ElvetiaLiechtensteinparlamentTicino
Categorii: Diaspora