X

Parlamentul găzduiește o expoziție dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției R.Moldova

Parlamentul găzduiește o expoziție dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției R.Moldova

Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. Expoziția conține peste 150 de publicații selectate din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a Bibliotecii și Muzeului Parlamentului, care valorifică Legea supremă a statului – Constituția.

Printre documentele expuse se regăsește Constituția Republicii Moldova, adoptată la 29 iulie 1994 cu ultimele modificări și completări, culegeri de hotărâri și decizii ale Curții Constituționale, hotărâri privind interpretarea Constituției, potrivit punctul.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

De asemenea, este expusă o ediție protocolară specială a Constituției Republicii Moldova, oferită instituției legislative de președintele Curții Constituționale.

Expoziția conține și o serie de lucrări semnate de foști judecători ai Curții Constituționale, profesori universitari, experți în drept constituțional: Alexandru Arseni, Victor Popa, Victor Pușcaș, Pavel Barbalat, Boris Negru, Nicolae Osmochescu, Gheorghe Costachi, Liliana Creangă, Ion Guceac, Valeriu Kuciuk, Andrei Smochină ș.a.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: constitutieexpoziţieMoldovaparlament
Politică