Parlamentul Georgiei are un nou preşedinte

Publicat:

Parlamentul Georgiei a ales marţi un candidat al partidului Visul Georgiei, aflat la guvernare, în funcţia de preşedinte al instituţiei după ce predecesorul său a demisionat în urma unor proteste violente, relatează Reuters, scrie news.ro .

Archil Talakvadze a fost ales cu unanimitate după ce membrii opoziţiei au părăsit sesiunea parlamentară în semn de protest faţă de faptul că partidul aflat la guvernare a refuzat să discute cu privire la ministrul de Interne, considerat responsabil de faptul că poliţia a făcut exces de zel în dispersarea protestatarilor.


Citește și : Incendiu puternic la o rafinărie din Spania – VIDEO

Preşedintele Parlamentului georgian a demisionat vineri, la o zi după ciocniri violente – soldate cu 240 de răniţi – între poliţie şi mii de manifestanţi ce protestau faţă de intervenţia unui deputat rus în Parlament.

Până la 10.000 de persoane s-au adunat joi în faţa Parlamentului, în semn de protest faţă de o intervenţie a deputatului din cadrul Partidului Comunist rus Serghei Gavrilov. Prezenţa sa în hemiciclu, în cadrul unei reuniuni internaţionale cu privire la ortodoxie, a şocat o ţară în care mulţi consideră că Rusia ocupă o parte a teritoriului gerogian.

Protestele au fost marcate de confruntări care s-au soldat cu 240 de răniţi – între care 160 de manifestanţi şi 80 de poliţişti – şi au condus la 305 arestări, potrivit autorităţilor.
Kremlinul a denunţat o ”provocare rusofobă”.

Citește și : Casa Albă are un nou purtător de cuvânt

Aceste reacţii reflectă relaţiile între cele două ţări, la aproape 30 de ani de la căderea URSS şi la peste zece ani de la ”războiul-fulger” în care s-au înfruntat în august 2008 şi care s-a încheiat cu recunoaşterea de către Moscova a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei, două regiuni georgiene separatiste proruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.