Parlamentul german aprobă eliminarea taxei de solidaritate percepute după reunificarea din 1991

Publicat:

Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a aprobat joi eliminarea pentru marea majoritate a contribuabililor a impozitului de solidaritate pe care-l plătesc începând din 1991 pentru a acoperi costurile reunificării germane şi ale dezvoltării economice în zonele fostei Republici Democrate Germane (RDG), informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Conform deciziei votate, 90% dintre contribuabilii cu venituri mai reduse din partea occidentală a Germaniei nu vor mai plăti începând din anul 2021 acest impozit (ce reprezintă 5,5% din veniturile pe chirii şi din impozitul asupra societăţilor).


Citește și : Ursula von der Leyen ignoră mofturile britanicilor şi INSISTĂ pentru învestirea CE pe 1 decembrie

Pentru alţi 6,5% dintre contribuabili impozitul de solidaritate va fi redus parţial, în timp ce restul de 3,5% cărora li se percepe acest impozit vor continua să-l plătească integral.

Ministrul de finanţe Olaf Scholz a declarat că măsura eliminării acestui impozit este posibilă întrucât reducerea decalajului dintre cele două părţi ale Germaniei s-a produs mai repede decât s-a estimat şi este ”un semnal al succesului creşterii Germaniei în ansamblu”.

Oficialul german a estimat că renunţarea la acest impozit le va permite contribuabililor să economisească circa 11 miliarde de euro anual în perioada 2021-2024. Statul german a încasat anul trecut 18,9 miliarde de euro prin aplicarea acestei taxe de solidaritate.

Citește și : Deval Patrick, un alt democrat care vrea să-i ia locul lui Trump la Casa Albă

Votul din Bundestag pentru eliminarea acestei taxe, măsură inclusă în acordul de guvernare dintre creştin-democraţi şi social-democraţi încheiat la începutul anului trecut, vine după ce statisticile oficiale au confirmat joi că Germania a evitat intrarea în recesiune, economia germană înregistrând o creştere de 0,1% în trimestrul trei din 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.